• Informacje na temat:

    z czym podawać gołabki siekane

Przepisy na temat: z czym podawać gołabki siekane
  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...czyścimy, obieramy, myjemy. Kroimy w plasterki, chwilę dusimy na rozgrzanym maśle. Do gotującego się bulionu wsypujemy makaron, mieszamy. Czekamy, aż bulion ponownie zawrze, po czym zmniejszamy...

  • Kotlety siekane to idealne rozwiązanie dla tych, którym znudził się tradycyjny kotlet. Na dodatek robi się je ekspresowo i można przemycić w nich wartościowe warzywa. A więc same plusy :) Ja dzisiaj wykorzystałam ekologiczną pierś z kurczaka, rzodkiewkę i bogaty w witaminę C szczypiorek. Zapraszam! :)

  • Z garnków świata - Grecja

    ...; Moschari - cielęcina z grilla; Mousakas - drobno posiekane mięso z bakłażanem, sosem pomidorowym i serem; Ouzo mezedes - przekąski z kawałków sera, chleba, kiełbasy, ośmiornic; Pastizio - gruby makaron(...) z jogurtem i doprawiamy do smaku. Dolmadhes Składniki: 50 świeżych liści winorośli; 400 g ryżu; 100 ml oleju; 2 cebule; pęczek cebulki dymki; łyżka mięty; 2 łyżki siekanego koperku; 2 łyżki zielonej...

  • danie wigilijne, które ja uwielbiam i mogłabym jeść cały rok

  • Szwajcarskie smaki

    .... Ciekawostką jest Rivella, czyli słodki, orzeźwiający napój produkowany z serwatki, jednak w smaku niczym jej nie przypominający. Występuje w wersji klasycznej (czerwona etykieta na butelce), light...

  • latwe ,szybkie , smaczne ;))

  • Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Polecam

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Wypróbowany przepis na "Siekane gołąbki z ryżem i kapustą"

  • Pierś z kurczaka to składnik bardzo często używany w polskiej kuchni. Jednak kotlety w panierce czy roladki mogą się znudzić, dlatego mam dla Was dzisiaj pomysł na coś innego, pysznego i łatwego do przygotowania: kotleciki siekane, w których można "przemycić" warzywa, są smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują nie tylko na ciepło, ale i na zimno.

Artykuły na temat: z czym podawać gołabki siekane
  • Młode warzywa

    .... Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzekrawaj każdy na pół. Jeśli sałatkę przygotowujesz ze zwykłych pomidorów, sparz je i zdejmij skórkę, po czym pokrój pomidory w ósemki. Czosnek obierz z łupin(...) mogą się rozpadać. Gdy już zaczną się rumienić, dorzuć pokrojone rzodkiewki. Warzywa chwilę smaż razem, po czym oprósz solą oraz pieprzem. Nie mieszaj! Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną dymkę...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Modowe i kuchenne rewolucje królowej Bony

    Polska królowa Bona, piękna Włoszka wywodząca się z potężnego rodu Sforzów, wychodząc za mąż za Zygmunta Starego, wywołała w naszym kraju prawdziwe dwie rewolucje: modową i kuchenną.

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...

  • Benzoesan sodu znajduje się w wielu produktach dostępnych na rynku. I to nie tylko w artykułach spożywczych, również w kosmetykach, pastach do zębów, a nawet… w fajerwerkach. Fot. 123RF/Picsel Byrytjscy naukowcy opublikowali badania dotyczące wpływu benzoesanu sodu na dzieci w wieku 3 i 8 lat. Dzieci, które brały udział w eksperymencie były podzielone na dwie grupy - jedna z nich zażywała roztwór benzoesanu sodu, druga otrzymywała placebo. W pierwszej grupie dzieci zaobserwowano nadmierną...