• Informacje na temat:

    z czym podawać faszerowaną cukinie

Przepisy na temat: z czym podawać faszerowaną cukinie
Artykuły na temat: z czym podawać faszerowaną cukinie
  • Cukinia, dynia i spółka

    ...kuzynek zawiera niewiele błonnika, jest więc lekkostrawny i dobrze tolerowany. Dlatego dynię i cukinię można podawać już półrocznym dzieciom. Po warzywa dyniowate mogą także sięgnąć rekonwalescenci(...) gazy i wzdęcia. Lepiej więc nie podawać zielonych ogórków i bakłażanów małym dzieciom, osobom cierpiącym na choroby wątroby i trzustki oraz chorym na dnę moczanową. Melon  Jest niskokaloryczny...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...rzepakowego sól świeżo mielony czarny pieprz Faszerowane cukinie: 2 cukinie 2/3 szklanki kuskusu 1 dymka sok i skórka z ½ cytryny 1 łyżka oliwy do smażenia lub oleju rzepakowego 1 łyżka(...) z drobno pokrojoną cebulą, startym czosnkiem, posiekaną natką, 1 łyżeczką kuminu, kolendrą i jajkiem. Dopraw solą oraz pieprzem i odstaw. Przygotuj sos. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, po czym...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Aromatyczna faszerowana cukinia

    To świetna przystawka.Jest bogata w witaminy,a ponadto wspaniale pachnie i smakuje.Najlepiej podawać ją na goraco.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • ..., które na pewno okażą się inspirujące w letnich, kulinarnych poszukiwaniach! Na początek przygotujmy pyszne faszerowane cukinie z kurczakiem i pieczarkami. To danie nie tylko świetnie smakuje, ale(...) nakładamy farsz i tak przygotowane cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Po tym czasie posypujemy cukinie startym serem i wkładamy naczynie do piekarnika...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Kwiaty na talerzu

    Płatki róż dodane do mięs, nadziewane kwiaty cukinii, a może smażona w cieście akacja? Spróbuj koniecznie!

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...