• Informacje na temat:

    z czym podać wędzonego pstrąga

Przepisy na temat: z czym podać wędzonego pstrąga
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym...

  • Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Składniki:  5-6 owoców kiwi ●30 dag wędzonego pstrąga ●20 dag roszponki ●świeżo zmielony pieprz ●kilka wąsów szczypiorku ●2 łyżki lekkiego majonezu ●cytryna ●4 rzodkiewki lub duża garść kiełków rzodkiewek ●2 łyżki oliwy z oliwek Przepis:  Wędzonego pstrąga pokrój na mniejsze kawałki (jeśli trzeba, starannie usuń wszystkie ości). Umyj i osusz rzodkiewki, osusz i posiekaj w cienkie paski (jeśli...

  • Szybkie śniadanie lub kolacja,smaczna i syta pasta.Serdecznie polecam:)

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Dla miłośników ryb

  • Jedna z najsmaczniejszych past na kanapki. Prosta i szybka w przygotowaniu.

  • Gdy mam ochotę na rybę...

  • Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

Artykuły na temat: z czym podać wędzonego pstrąga
  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    ...w oleju lnianym z racuszkami ziemniaczanymi, kwaśną śmietaną i wędzonym kawiorem z pstrąga Przygotowanie: Filety śledziowe przytnij z każdej strony tak, aby były równe (z pozostałych kawałków(...) talerzu ułóż chrupiące racuszki ziemniaczane i na nich przygotowane ryby, udekoruj jajkami przepiórczymi, kwaśną śmietaną, rzodkiewką, wędzonym kawiorem i ziołami. Pieczony jesiotr z sosem z kiszonych...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Gofry gryź!

    ...) Na marynowanego pstrąga: 120 g cukru pudru, 80 g soli morskiej, 40 ml ginu, 1/2 szklanki posiekanego koperku, 1 cytryna (skórka i sok), 800 g świeżego pstrąga (filety) Na sałatkę: 250 g selera(...) i soku z cytryny, dopraw do smaku. Warzywa polej sosem, wymieszaj. Rozgrzej posmarowaną tłuszczem gofrownicę, piecz gofry na złoto po 4-5 minut każdy. Gotowe przykryj, żeby nie ostygły. Pstrąga wyjmij...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Udany połów

    ...z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki(...) Rozgrzej patelnię grillową lub grill do średniego żaru. Zalej pstrąga sosem rybnym i odstaw na 10 minut. Obierz mango i pokrój w cienkie paski. Obierz szalotki i drobno posiekaj. Wymieszaj liście...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Nowoczesna kuchnia rybna według Ewy Wachowicz

    .... Na danie główne upiecze pstrąga potokowego z Ojcowa, przy czym ryba będzie bez ości - za to z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty. Na deser ciasto cytrynowe z cukinią, udekorowane...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...zamiast niego pojawiają się inne rybne rarytasy, choćby w postaci pstrąga pieczonego wraz z włoskimi orzechami, miodem naturalnym, koncentratem pomidorowym, masłem i winem. Ciekawą propozycją może okazać...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...