• Informacje na temat:

    z czego produkowane są batony

Przepisy na temat: z czego produkowane są batony
  • Domowe batony to idealny sposób na zdrową przekąskę czy deser. Można je zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię czy w podróż. Są niezwykle smaczne i podbiją serca nie tylko tych, którzy stawiają sobie w diecie surowsze ograniczenia, ale absolutnie wszystkich (przetestowałam!).

  • „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę.” Paracelsus ...czyli co robi z nami alkohol....

  • Dbając o zgrabną sylwetkę nie wystarczy się tylko zdrowo odżywiać, ważna jest też aktywność ruchowa. Jeśli uprawiamy sport lub prowadzimy aktywny tryb życia, musimy dostarczać naszemu organizmowi węglowodany. Najlepiej jeśli ich źródłem są wysoko wartościowe, nie przetworzone produkty. Takimi są właśnie te batony węglowodanowe, nie dość że zdrowe to jeszcze bardzo smaczne. A dzięki czekoladzie, są świetne nie tylko jako po treningowy posiłek ale również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, w...

  • Dzisiaj postanowiłam przygotować batoniki z płatków, nasion i rodzynek. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy. Są sycące i z pewnością zdrowsze od batonów z automatu.

  • Smaczny pomysł na "Zdrowe, bakaliowe batony"

  • Wiecie on to taki boloński do spagechti ale wiecie

  • Jak batony to lepiej z własnej małej produkcji. Ten jest zdrowszy i tańszy od kupnego a w smaku przypomina irysy.

  • Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami

  • Przepis wart wypróbowania: "Batony z bakaliami i jabłkiem"

  • Sprawdzony przepis na "Batony w złotym cieście"

Artykuły na temat: z czego produkowane są batony
  • Ekoszał!

    ...z jarmużu - to bardzo zdrowa roślina, która kiedyś służyła jako ozdoba wieńców pogrzebowych. Kuligowska uważa, że staliśmy się bardziej świadomi, dbamy o zdrowie, nie chcemy jeść byle jak, byle czego, byle(...) dzielnicy są zapaskudzone - mówi. - Nie rozumiem, dlaczego ludzie nie sprzątają po sobie. Postanowiłam wykorzystać święto jednej z ulic Mokotowa i wraz z dziećmi sąsiadów zrobiłam tabliczki: "Sprzątaj...

  • ... ale niektóre tylko jeden raz! Wybierając się na jesienne grzybobranie musimy wiedzieć, czego zbierać nie należy. Fot. 123RF.COM/PICSEL Zatrucie grzybami może powodować lekkie i ciężkie zaburzenia układu pokarmowego, zaburzenia koordynacji i świadomości, uszkodzenia nerek i wątroby, a także śmierć. Ponieważ co roku w Polsce na skutek zatruć grzybami umiera od kilku do kilkunastu osób, należy być ostrożnym. Jeśli mamy jakiekolwiek wątpliwości co do tego, czy dany grzyb jest jadalny - nie...

  • Mamo, odkąd biegasz, nie krzyczysz!

    ...- często jest to ten banan, z którym już będę kojarzona do końca życia (banan jest na okładce książki, plakatach itd. - przyp. red.). Sama robię też batony energetyczne albo biorę z sobą coś z tak wysokim(...) świeża. I mam energię, by skupić się na innych. W bieganiu dostaję komfort bycia z sobą i niczego więcej już potem nie potrzebuję. Lubię biegać, ale to moje bieganie widzę często tak: biegnę pierwszy...

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Fot. 123RF/Picsel Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których...

  • ​Serce kobiety choruje inaczej

    ...oczekiwać już po dwóch tygodniach od rozpoczęcia. Najważniejszą zasadą jest ograniczenie spożycia soli, ponieważ jej nadmiar stanowi jedną z przyczyn nadciśnienia tętniczego. Stosując tę dietę, jemy(...) albo nasion roślin strączkowych (np. pół szklanki gotowanej fasoli), 5 razy w tygodniu możemy pozwolić sobie na zjedzenie np. kostki czekolady albo łyżeczki naturalnego miodu Czego nie jeść Są...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Wezwij posiłki

    ...występuje wśród młodszych kobiet, do 40. roku życia. Czy przygotowujemy się do sezonu grypowego? Robi to tylko co czwarta osoba (dane "Dbam o zdrowie", TNS OBOP). Dlaczego tak mało? Większość z nas(...) przepytywana osoba - zmieniamy dietę. Dbamy, żeby było w niej więcej warzyw i owoców. I słusznie, potwierdzają specjaliści. Ale warto również wiedzieć, co można, a czego lepiej nie jeść, gdy nie uda ci się...

  • Przyjmujesz leki zgodnie z zaleceniem lekarza? Warto wiedzieć, że nie tylko porady specjalistów gwarantują nam ich skuteczność i bezpieczne zażywanie. Duży wpływ na działanie lekarstw ma również stosowana przez nas dieta. Czego zatem nie powinniśmy jeść, aby uniknąć niepożądanych objawów w trakcie farmakoterapii? Produkty, które zwykle uznajemy za wartościowe i zdrowe, w połączeniu z niektórymi lekarstwami mogą okazać się niebezpieczne dla naszego organizmu. Aby nie zaszkodzić sobie podczas...

  • Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli, chodzi o jego właściwości. Wszyscy wiemy, że czosnek wspomaga odporność i działa jak antybiotyk, zabijając bakterie. Czy ma jeszcze jakieś cudowne właściwości? 1. Jest znacznie (100 razy) lepszy niż antybiotyk Czosnek nie tylko działa jak antybiotyk. Okazuje się, że antybiotyki są daleko w tyle za...

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...