• Informacje na temat:

    z czego jest zrobiony gin

Przepisy na temat: z czego jest zrobiony gin
  • Orzeźwiający drink.

  • Wiecie on to taki boloński do spagechti ale wiecie

  • pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni

  • Słodki,delikatny i typowo kobiecy drink ;) No i niezwykle prosty!!!

  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wigilii i Bożego Narodzenia bez tradycyjnego keksu. Gości na naszym stole w każde Święta, a mistrzynią w jego wykonaniu jest moja Mama, od której mam ten przepis :) Keks z tego przepisu zawsze się udaje, a robimy go od lat. Ilość składników pasuje do foremki 36/12cm, jednak śmiało można podzielić ciasto na pół i upiec keks w dwóch mniejszych keksówkach. Musimy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

Artykuły na temat: z czego jest zrobiony gin
  • Rafał Stańczyk: Dziennikarz jest częścią konfliktu

    ...- Żaden materiał nie jest tak dobry, żeby miał być ostatnim. Czasem warto zrobić gorszy, ale go zrobić - mówi Rafał Stańczyk, reporter TVP relacjonujący konflikty w Libii, Egipcie, Somalii, Sudanie Południowym, Afganistanie i Ukrainie.

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których koniecznie trzeba...

  • Kamilla Baar: Jestem wyłącznie swoja

    ...przebudziłam. Tu i teraz to dla mnie wielka wartość. Przeszłość zostawiam przeszłości, przyszłość przyszłości. Staram się "medytować" teraźniejszość. Teraz już rozumiem, dlaczego mówisz o sobie, że jesteś(...) druga bierze górę. Kolekcjonowałaś odpowiedzi aktorów na pytanie, dlaczego wybrali ten zawód. Która jest Ci najbliższa? - "Nie wiem" (śmiech). To jest taki dziwny zawód, że tego się nigdy do...

  • Przyjmujesz leki zgodnie z zaleceniem lekarza? Warto wiedzieć, że nie tylko porady specjalistów gwarantują nam ich skuteczność i bezpieczne zażywanie. Duży wpływ na działanie lekarstw ma również stosowana przez nas dieta. Czego zatem nie powinniśmy jeść, aby uniknąć niepożądanych objawów w trakcie farmakoterapii? Produkty, które zwykle uznajemy za wartościowe i zdrowe, w połączeniu z niektórymi lekarstwami mogą okazać się niebezpieczne dla naszego organizmu. Aby nie zaszkodzić sobie podczas...

  • Chciałam być dobrym dzieckiem

    ...kamieniu. - Cieszę się, że pani tak to odbiera, bo obawiałam się, że czytelnicy nie zrozumieją, po co jest ten pamiętnik. On jest rzeczywiście niefrasobliwy, ja - dzisiejsza Roma -  wiem to, czego(...) wyobraża, córki nie wyjdą dobrze za mąż, a wszyscy zginą w komorach gazowych. Nigdy nie przyszedłby jej do głowy taki scenariusz. Ten fragment pamiętnika, który udało mi się zdobyć jest pisany w 1929

  • Zatrucia pokarmowe zdarzają się każdemu, a ich nieprzyjemne konsekwencje na długo w naszej pamięci. Można ich jednak uniknąć, słuchając wskazówek ekspertów ds. zatruć. Czasami zdarza się tak, że poważna choroba została spowodowana przez produkty, po których zupełnie byśmy się tego nie spodziewali. Tymczasem, jedząc niektóre z warzyw lub mięs, powinniśmy zachować szczególną ostrożność, gdyż przy odrobinie nieuwagi, możemy razem z nimi spożyć substancje szkodliwe dla naszego zdrowia. Kiedy...

  • xoxo

    ...nawet nie wiem od czego zacząć. początku tego nie znajduję. ciąg przyczynowo-skutkowy gdzieś mi się rozerwał. ja nie wiem. ostatnio często mówię, że nie...

  • Aby organizm mógł sprawnie funkcjonować, potrzebny nam jest zdrowy i odpowiednio długi sen. Jednak nocna regeneracja może zostać zakłócona przez to, co jemy wieczorem. Oto kilka produktów, które powinniśmy szerokim łukiem omijać w porze kolacji. Wielu z nas uważa, że zjedzenie wieczornego posiłku jest największą zbrodnią przeciwko zdrowemu odżywianiu. Dosyć niesłusznie utarło się przekonanie, że zjedzenie kolacji stanowi niemal najprostszy sposób na zyskanie dodatkowych kilogramów. Owszem,...

  • W środę byłam na wizycie kontrolnej celem sprawdzenia, jak mój organizm reaguje na zwiększoną dawkę leku. Reakcja jest taka, jaka być powinna, co daje...

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...