• Informacje na temat:

    z cukinii z ryżem

Przepisy na temat: z cukinii z ryżem
  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Dobrze znamy cukinię faszerowaną mielonym mięsem. Tę potrawę można nieco odmienić, używając tuńczyka. Taka zapiekana cukinia z tuńczykiem i ryżem, polana sosem pomidorowym może być prawdziwym obiadowym hitem.

  • Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.

  • Kolorowe  cukinie

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik (180 st. C). Z cukinii odetnij górę, tak by powstały czapeczki. Wydąż miąższ i pokrój.    2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.  Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj miąższ cukinii, pokrojone papryki, pomidor i dopraw solą, pieprzem, ziołami, papryką i posiekanym czosnkiem. Krótko podduś razem, mieszając. Następnie wymieszaj z ryżem (oraz ew. serem...

  • Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana ryżem"

  • Anielskie trio: cukinia, kurkuma i soczewica

    Cytrynowa zupa z cukinii z kurkumą i czarną soczewicą to pierwszy przepis Nigelli Lawson, który ośmieliła się wypróbować znana blogerka i autorka Marta Dymek. W swej bestselerowej książce "Jadłonomia" odkrywa tajniki tej niezwykłej potrawy.

  • Uwielbiam nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu dania, które są smaczne, lekkie i pożywne. Zdrowy posiłek nie wymaga wielogodzinnych czarów kulinarnych. Czasami taki prosty i treściwy posiłek potrafi zaskoczyć swym wpsaniałym smakiem. Dziś zapraszam na koperkowego łososia z cukinią w ziołach oraz ryżem :) To danie jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich zapracowanych - wystarczy 25 minut i obiad jest gotowy :D

  • Potrawka z ryżem

    Smaczne danie wegetariańskie.

  • Sprawdzony przepis na "Makrela z ryżem i cukinią"

  • Bakłażan i cukinia

    Są trendy! Karierę robi zwłaszcza bakłażan dzięki modzie na potrawy bliskowschodnie. My też proponujemy egzotyczne dania z bakłażana, ale nie zapominajmy o cukinii, która sprawdzi się jako składnik pysznego quiche’u!

  • Smaczny pomysł na "Babeczki z cukinią i ryżem"

Artykuły na temat: z cukinii z ryżem
  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Cukinia faszerowana

    Farsz możesz wzbogacić ugotowanym ryżem (białym lub brązowym) albo kuskusem.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...z cukinii. Pozostałym olejem natłuszczamy brytfannę, na spodzie układamy 4 pokrojone w plasterki pomidory, a na nich cukinie. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC. Danie można podać z ryżem.(...) i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, a kiełbasę kroimy w plasterki lub w kosteczkę. Do cukinii dodajemy cebulę i czosnek, ser...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Rozmaitości z cukinii

    By urozmaicić smak potraw, część cukinii można zastąpić bakłażanem.

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Teraz Siostry Anastazja i Salomea mogą towarzyszyć ci przez cały rok. W wyjątkowym kalendarzu znajdziesz zupełnie nowe przepisy na ciasta, przekąski oraz dania główne. Kalendarze już wkrótce do wygrania w naszym...