• Informacje na temat:

    z cukinii placki

Przepisy na temat: z cukinii placki
  • Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszki

    ...i ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę, posiekane śliwki kalifornijskie oraz posiekaną natkę pietruszki, całość dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki, wykładając ciasto łyżką stołową. Jeden placek - jedna łyżka ciasta. Placki smaż z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Idealnym dodatkiem do placków cukiniowych może być jogurt naturalny lub/i wędzona ryba. Czas przygotowania...

  • Przepyszne. Proste do zrobienia i z tanich składników. Podane z przepysznym sosem skradną niejedno podniebienie.

  • Co z tą cukinią?

    ...w temperaturze 180 st. C. Dla pewności sprawdźmy miękkość warzywa widelcem. Inną fantastyczną przystawką z cukinii lub daniem na kolację będą placki . Robimy je podobnie jak placki ziemniaczane, tylko w miejsce ziemniaków używamy cukinii. Rezygnujemy tu z cebuli. Sposób przygotowania Dwie cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach. Wbijamy do nich dwa jajka, mieszamy. Dodajemy tyle mąki, aby...

  • Placki te można zrobić z dyni, cukinii lub kabaczka. Trze się je łatwiej niż ziemniaki, a same placki są bardzo delikatne w smaku :)

  • Chrupiące placuszki z cukinii

    ....  3. Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami, z obu stron. Po usmażeniu przekładaj najpierw na papierowy ręcznik, aby odcisnąć tłuszcz.  4. Podaj placki z jogurtem naturalnym i kilkoma listkami...

  • Placki z cukinii idealnie sprawdzają się jako samodzielne danie np. na ciepłą kolację lub jako dodatek do mięsnego dania głównego.

  • Placki z cukinią

    ...placki starannie wymieszaj. Powinna być dość gęsta, więc w razie potrzeby, dosyp więcej mąki. Dopraw całość do smaku solą (uważaj, bo cukinia była już wcześniej solona). 5. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta i formuj placki. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Ponieważ cukinia bardzo chłonie tłuszcz, wyjmuj placki na papierowe ręczniczki, aby je osączyć. 6. Ostatni ząbek...

  • Fajny pomysł na szybki obiad, lub dodatek do jakiejś zupki.

  • Placki z cukinią

    ...oraz gałką muszkatołową. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut). 3. Placki przełóż na kilkakrotnie...

  • Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.

Artykuły na temat: z cukinii placki
  • Placki z cukinii

    Chcesz zrobić szybki i zdrowy obiad? Placki z cukinii są rozwiązaniem!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki z cukinii

    ...1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw na chwilę, aby puściła sok. Po odsączeniu dodaj do cukinii jajko, mąkę, posiekany koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 2. Rozgrzej na patelni olej. Uformuj dość cienkie placki. Kładź je na rozgrzany olej, spłaszczając łyżką. 3. Smaż placki z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.  Zobacz także:

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • Placki z cukinii i koperku

    ...zostaw do dekoracji) i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj masę i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Odsącz je z oleju na papierowym ręczniku, posyp koperkiem...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Placki z cukinią

    Placki możesz podać z potrawką z duszonych warzyw (papryka, cukinia, cebula, bakłażan) lub z gęstą śmietaną. Pyszne gorące, ale na zimno też dobre.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

Wideo na temat: z cukinii placki
  • Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczane

    Poznajcie nasz przepis na placki z cukinii! Wszyscy znamy smak chrupiących placków ziemniaczanych, na które każdy z nas skusi się od czasu do czasu, jednak prawdziwym sezonowym hitem są placki przyrządzone z cukinii! To jedno z najprostszych dań, które będzie lekkie, delikatne i przepyszne! Placki z cukini to również zdrowsza alternatywa dla placków ziemniaczanych!

  • Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczane

    Poznajcie nasz przepis na placki z cukinii! Wszyscy znamy smak chrupiących placków ziemniaczanych, na które każdy z nas skusi się od czasu do czasu, jednak prawdziwym sezonowym hitem są placki przyrządzone z cukinii! To jedno z najprostszych dań, które będzie lekkie, delikatne i przepyszne! Placki z cukini to również zdrowsza alternatywa dla placków ziemniaczanych!

  • Placki ziemniaczane z cukinią

    Z dodatkiem kurkumy