• Informacje na temat:

    z cukinią przepisy

Przepisy na temat: z cukinią przepisy
Artykuły na temat: z cukinią przepisy
  • Cytrynowe linguine z cukinią

    ...14,5 g,  tł. nas. 4,4 g, białka 18,4 g, węglow. 60 g, cukier 6,3 g, sól 0,8 g, błonnik 2,2 g Przepisy pochodzą z książki Jamiego Olivera "5 składników. Gotuj szybko i łatwo" . Wyd. Insignis Media...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Grillowany obiad

    Wypróbuj przepisy na pyszne dania z grilla.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Szef kuchni restauracji Amber Room – Robert Skubisz - zdradza swoje autorskie przepisy na wielkanocne potrawy.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Szybki zimowy obiad

    Sięgnij po sprawdzone przepisy na dania, które można błyskawicznie przygotować.

  • Dietetyczne przepisy to poradnik kulinarny odkrywający tajniki ekspresowego przyrządzania pysznych niskokalorycznych dań, które pozwalają szybko i trwale schudnąć, a równocześnie zapewniają mnóstwo energii i doskonale wpływają na stan zdrowia oraz wyniki badań i samopoczucie. Na czym polega fenomen receptur zamieszczonych w tej książce? Doskonale zbilansowane różnorodne dietetyczne dania ‒ szybkie przekąski, koktajle, zupy, dania główne i desery ‒ dzięki zawartym w nich maksymalnym dawkom...

Wideo na temat: z cukinią przepisy
  • Proste przepisy na pyszny lunchbox

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" bloger kulinarny Eryk Wałkowicz zdradził przepisy na śniadania do pracy. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: śniadaniowa ciecierzyca na słono, tofucznica ze szparagami, kanapki z awokado, surową cukinią i cytrynowym majonezem, wegański gulasz z masłem orzechowym oraz buddha bowl z blanszowanym brokułem, prażonymi migdałami, kaszą bulgur, julienne z marchewki

  • Cukinia, kabaczek i patisony w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" królowały patisony i kabaczki. Przepisy na dania z tymi warzywami zdradził kucharz Piotr Kucharski. na stole pojawiły się: zapiekanka warzywna, sałatka z grillowanych patisonów z halloumi oraz ciasto z cukinią.

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak