• Informacje na temat:

    z cukinią i łososiem

Przepisy na temat: z cukinią i łososiem
  • Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż

    Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i odciśnij. Ziemniaki zetrzyj tak samo. Połącz z cukinią, cebulą, jajkiem, pestkami słonecznika i dyni, otrębami(...). Podawaj z wędzonym łososiem, rukolą i cytryną. Można też dodać po kleksie śmietany i kawioru.

  • Ostatnio w modzie na blogach kulinarnych. Też chciałam się przekonać czy warte grzechu. WARTE :)

  • Pyszny tatar z łososia

    Sposób przygotowania Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki lub cytryny i solą. Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na talerzach i posmaruj cytrynową oliwą. Przygotuj sos: wymieszaj mokre składniki, wciśnij czosnek , dopraw pieprzem i odstaw na pół godziny do lodówki. Łososia posiekaj. Cebulki dymki posiekaj i połącz z łososiem. Dopraw solą, 1 łyżką soku z cytryny i posiekanym koperkiem...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i cukinią"

  • Letnia wersja sosu pesto z cukinii

    Sos pesto z cukinii do makaronu to jedna z najlepszych jego wersji, znakomita na lato. Sos jest lekki i najlepiej łączy się ze spaghetti. Równie dobre samo takie pesto jest jako dodatek do grzanek czy do krewetek lub łososia.

  • Historia pieczenia muffin sięga wiktoriańskiej Anglii. Był to bowiem pomysł kucharek przygotowujących jedzenie dla służby. Te pierwsze angielskie muffiny przygotowywano popołudniami z resztek chleba z poprzedniego dnia, resztek masy na ciasto i innych dodatków. Miały jednak kształt grubych placków. Wkrótce, to nowe odkrycie przejęły także wyższe klasy, jako dodatek do popołudniowej herbaty. Dziś muffiny znane są niemalże na całym świecie te wytrawne jak i te na słodko. Mięciutkie, smaczne i...

  • Stek z łososia na cukiniowych plackach

    Danie idealne na wiosnę

  • Smaczny pomysł na "Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i cukinią"

Artykuły na temat: z cukinią i łososiem
  • Chrupiące łódeczki z cukinią i łososiem

    Skuś się na proste do wykonania i atrakcyjnie wyglądające danie podawane z kremowym sosem czosnkowym.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Zupa krem z cukinii

    Cukinia jest wrażliwa na zimno, dlatego nie przechowuj jej w lodówce, bo szybko traci aromat.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Sposoby na łososia

    Jest nie tylko jedną z najsmaczniejszych ryb, ale także przysmakiem, który bez wahania możesz podać na wykwintnej kolacji albo na zwykłe śniadanie. Twoje zdrowie też podziękuje ci za łososia w diecie.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Pizza na puszystym cieście

    Puść wodze fantazji. Wypróbuj pizzę z krążkami bakłażana i cukinii z miksem serów pleśniowych albo łososiem i rukolą.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Smażmy placki

    .... Placki ziemniaczane z łososiem, koprem i serkiem Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij na sicie nadmiar soku, a następnie przełóż do miski. Cebulę obierz i posiekaj(...) serek z jogurtem. Podawaj placki gorące z porcją jogurtu, łososiem i koperkiem. Zobacz także:

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

Wideo na temat: z cukinią i łososiem
  • Monika Goździalska i jej smaczne propozycje na drogę

    Czy w długą drogę koniecznie trzeba zabierać kanapki? Jak udowodniła Monika Goździalska, wałówka nie musi być wcale nudna. W studiu "Dzień Dobry TVN" uczestniczka "MasterChefa" przygotowała nocne ciasto drożdżowe bez zagniatania, szpinakową roladkę biszkoptową z łososiem, placki z cukinii z sosem jogurtowo-ziołowym oraz sandwiche na zimno - z grillowanym łososiem lub grillowanym kurczakiem do