• Informacje na temat:

    z ciecierzycą

Przepisy na temat: z ciecierzycą
Artykuły na temat: z ciecierzycą
  • Leczo z ciecierzycą

    Łatwy i szybki sposób na wegetariańskie leczo.

  • Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić ją w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom...

  • Gulasz z ciecierzycą

    Danie idealne dla wegetarian i nie tylko.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Chana masala z ciecierzycą

    Jeśli jeszcze się nie domyślasz - przepadam za ciecierzycą i curry. To danie fantastycznie podkreśla smak obu tych składników. Dzięki zmiksowanej marchwi i mleczku kokosowemu sos jest kremowy i pożywny. Garam masala nadaje mu intensywny smak, a ciecierzyca chrupką konsystencję. Podany z ryżem stanowi przepyszny posiłek oparty na produktach roślinnych.

  • Dietetyczne przepisy to poradnik kulinarny odkrywający tajniki ekspresowego przyrządzania pysznych niskokalorycznych dań, które pozwalają szybko i trwale schudnąć, a równocześnie zapewniają mnóstwo energii i doskonale wpływają na stan zdrowia oraz wyniki badań i samopoczucie. Na czym polega fenomen receptur zamieszczonych w tej książce? Doskonale zbilansowane różnorodne dietetyczne dania ‒ szybkie przekąski, koktajle, zupy, dania główne i desery ‒ dzięki zawartym w nich maksymalnym dawkom...

  • Sałatka z komosą i ciecierzycą

    Kolorowe, pyszne, zdrowe, sycące. Na co dzień i na wykwintne przyjęcie.

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...

  • Sałatka z ciecierzycą i granatem

    Idealna sałatka, kiedy pojawią się niespodziewani goście. Zrobisz ją błyskawicznie.

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...

Wideo na temat: z ciecierzycą
  • Przepis na gulasz z ciecierzycą

    Cieciorka to wyjątkowe "groszki", które były już w starożytnych jadłospisach! Wyglądem i smakiem cieciorka przypomina groch, świetnie nadaje się na przygotowanie past do kanapek czy mąki do wypieku niewielkiego pieczywa. Ciecierzyca, znana też jako "groch włoski" czy "cieciorka", może być również genialną bazą do przygotowania ciepłych potraw! Tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na gulasz z ciecierzycy. Zobaczcie, jakie to proste!

  • Curry z ciecierzycą, ziemniakami i orzechami nerkowca

    Zdrowe składniki w doskonałej kompozycji.

  • Krewetki w czosnku z chorizo z ciecierzycą. Smaki prosto z Hiszpanii

    Podróżniczka Agata Dybowska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania prosto z Hiszpanii. Na stole pojawiły się: pieczone kulki mięsne z ricottą na sosie romesco, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy.