• Informacje na temat:

    z ciastem francuskim przepisy

Przepisy na temat: z ciastem francuskim przepisy
  • Klasyczny zestaw francuski

    ...ćwiartkę gorące naleśniki w sosie i podajemy natychmiast z plasterkiem pomarańczy. Przepisy pochodzą z książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół" autorstwa Joanny Drzazgi. Smacznego!

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...doskonały. Sądzę, że nie należy go niczym wzbogacać, choć czytelnik na pewno znajdzie przepisy zalecające użycie tymianku, liścia laurowego, a nawet pieczarek, albo białej cebuli. Wiejska zupa z boczkiem(...) tarty wylać krem, rozłożyć na nim śliwki, posypać cukrem waniliowym i włozyć do piekarnika na 30-40 minut. Po wyjęciu  z piekarnika posypać brązowym cukrem i podawać.   Wszystkie przepisy...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekanka z ciastem francuskim"

  • Najlepsze przepisy z miodem

    Dania z dodatkiem miodu idealnie sprawdzają się podczas chłodniejszych dni, kiedy warto zadbać o wzmocnienie odporności.

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety z ciastem francuskim"

  • Przepisy są jak trendy w modzie

    Marta Grycan zagląda do kuchni nie tylko wtedy, gdy chce uraczyć swoich gości, ale również, kiedy chce zadbać o urodę. O tym, jakie smaki podbijają serca jej najbliższych i jakie produkty przekłada z lodówki do kosmetyczki zdradziła w rozmowie z PAP Life.

  • Wypróbowany przepis na "Polędwica otulona ciastem francuskim"

Artykuły na temat: z ciastem francuskim przepisy
  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    Rodzina ma ochotę na parówki, ale te zwykłe – z wody – już jej się znudziły? Nie szkodzi! Pomysłów na pyszne dania mamy wiele!

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Francuskie bezy

    ...oczywiście zapominać o najprostszej wersji bezy, czyli małych kleksach, które same w sobie są wyśmienitą przekąską. Wszystkie przepisy na francuskie przysmaki prezentuje Anna Olson, amerykańska...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ..., to jeszcze w przepisach na ten sam rodzaj wypieków ilość cukru jest zdecydowanie mniejsza. Moje przepisy odzwierciedlają postawę Francuzek, dla których ważniejsze są proporcje niż porcje." A przecież największą przyjemność z jedzenia czerpiemy podczas pierwszych trzech kęsów. Przepisy Magiczny Krem Śniadaniowy Składniki: 4-6 łyżek jogurtu, 1 łyżeczka oleju lnianego, 1-2 łyżki soku...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    Skąd pierogi wzięły się w Polsce i co ma do tego święty Jacek - odpowiedzi na to pytanie szuka Maria Iwaszkiewicz w książce "Kuchnia Iwaszkiewiczów". I zdradza przepisy na pierożki z rybą oraz staroruski pieróg z kaszą krakowską i kurą.

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Mamma mia!, czyli miłość po włosku

    Wiecie, dlaczego włoska pizza smakuje najlepiej na świecie? Można się spierać, że chodzi o lokalne i naturalne składniki, jakieś tajemne przepisy przekazywane w sekrecie z dziada pradziada. A ja mówię, że chodzi o miłość! Właśnie tak! Wkładając serce we wszystko, co się robi w życiu, choćby w przygotowywanie tak banalnej potrawy, jaką jest pizza, dajemy światu naszą pozytywną energię i dobre...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...