-
Informacje na temat:
z ciastem francuskim
-
-
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z ciastem francuskim"
-
-
Wypróbowany przepis na "Kotlety z ciastem francuskim"
-
-
Wypróbowany przepis na "Polędwica otulona ciastem francuskim"
-
-
Smaczny pomysł na "Gęś zapiekana pod ciastem francuskim"
-
-
Zupka pod kołderką do której warto dodać sporo pieprzu aby przełamać słodkawy smak karmelizowanej cebulki
-
-
Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...
-
...pieprzu, delikatnie mieszamy. Powstałą masą wypełniamy formy do muffinek wyłożone ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w 180ºC. Babeczki studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach(...)Przygotowanie: Umyte pomidorki i szalotkę kroimy w plastry, a szynkę w nieduże kawałki. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Formy do muffinek smarujemy masłem i dokładnie wykładamy ciastem...
-
We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...
-
-
Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty? Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania. Drożdżowe to tylko...
-
-
Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...
-
-
Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...
-
Czekolada i delikatne ciasto - to idealne połączenie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego - to ekspresowy sposób na domowe wypieki, który warto znać na wypadek awaryjnych sytuacji! W parę chwil zrobicie przepyszne, świetnie wyglądające ciasteczka z czekoladą, które posmakują nie tylko najmłodszym. Przepis jest banalny!
-
-