• Informacje na temat:

    z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepisy na temat: z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    ....  4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. i piecz około 20 minut (aż ciasto się zrumieni). Podawaj z sosem, np. czosnkowym.   Łosoś ze szpinakiem pod złocistą kołderką Sposób przygotowania(...) farszu i zwiń. Odetnij pierwszy wałeczek, pokrój go na 4-5 mniejszych kawałków. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz całą porcję ciasta.  3. Paszteciki posmaruj żółtkiem, posyp wybranymi ziarenkami...

  • Pyszne,smaczne i szybko się robi :)

  • Francuskie sakiewki ze szpinakiem i orzechami

    Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego           200 g mrożonego szpinaku           2 ząbki czosnku           75 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland           50 g sezamu          100 g suszonych fig duże owoce np. Bakalland           1 łyżka oliwy           sól i pieprz do smaku           1 żółtko Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie...

  • Pyszna przekąska lub przystawka , alternatywa dla pasztecików z kapustą lub grzybami

  • Czym się różnią ciasta filo i francuskie

    Oba ciasta można stosować do wypieków wymiennie. Jednak smakują inaczej. Ciasto francuskie jest lekkie i chrupkie, a filo - miękkie i sprężyste.

  • Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu przekąska - zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie pasują do wszelkiego rodzaju dipów i sosów. Z poniższego przepisu wychodzi 12 dużych trójkącików, ale ich wielkość zależy tylko od Was.

  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Składniki: 45 dag ciasta francuskiego 50 dag liści szpinaku 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plastrach 25 dag tartej mozzarelli 4 ząbki czosnku 2 jajka łyżka masła(...) piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz, aż wierzch się apetycznie przyrumieni. 5. Ze szpinakiem świetnie się komponują różne rodzaje sera. Do tarty możesz użyć sera pleśniowego, bryndzy, a nawet pokruszonego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"

  • Łosoś w cieście francuskim

    Sposób przygotowania 1. Łososia skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na patelni. Dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem do miękkości.  2. Na rozłożone ciasto francuskie wyłóż łososia, przykryj szpinakiem i zawiń. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C. Usmaż...

  • Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości

Artykuły na temat: z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    Ciasto filo smakuje bardzo podobnie do francuskiego, ale jest mniej tłuste i o wiele bardziej delikatne. Ostrożnie krój je na porcje – najlepiej porządnym nożem o ząbkowanym ostrzu.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Szpinak? Obowiązkowo

    ...ekspresowej ze szpinakiem warto zrobić odżywczy koktajl. Zblenduj zielone listki, 4 kiwi, awokado, garść czerwonych winogron i szklankę wody kokosowej. Równie szybko powstanie sałatka. Umyty szpinak(...) do miski. Wbij 2 jajka, dorzuć otręby owsiane (2 łyżki), wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Rozgrzej patelnię, wylej na nią olej i nakładaj na to porcje ciasta. Smaż placki z obu stron. Świetnie...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    Efektowne i smaczne.

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Mięso w cieście francuskim

    Ten rodzaj ciasta może mieć w kuchni szerokie zastosowanie. Warto mieć pod ręka ciasto francuskie. Oto, co można z niego wyczarować w niecałe pół godziny.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Przeczytalam twoj wpis i choc przyznam, ze nie wiem jak robilas tarte ze szpinakiem to warto zwrocic na kilka rzeczy uwage uzywajac francuskiego ciasta:...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...