• Informacje na temat:

    z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepisy na temat: z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  • Francuskie sakiewki ze szpinakiem i orzechami

    Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego           200 g mrożonego szpinaku           2 ząbki czosnku           75 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland           50 g sezamu          100 g suszonych fig duże owoce np. Bakalland           1 łyżka oliwy           sól i pieprz do smaku           1 żółtko Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie...

  • Pyszne,smaczne i szybko się robi :)

  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Składniki: 45 dag ciasta francuskiego 50 dag liści szpinaku 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plastrach 25 dag tartej mozzarelli 4 ząbki czosnku 2 jajka łyżka masła(...) piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz, aż wierzch się apetycznie przyrumieni. 5. Ze szpinakiem świetnie się komponują różne rodzaje sera. Do tarty możesz użyć sera pleśniowego, bryndzy, a nawet pokruszonego...

  • Pyszna przekąska lub przystawka , alternatywa dla pasztecików z kapustą lub grzybami

  • Łosoś w cieście francuskim

    Sposób przygotowania 1. Łososia skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na patelni. Dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem do miękkości.  2. Na rozłożone ciasto francuskie wyłóż łososia, przykryj szpinakiem i zawiń. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C. Usmaż...

  • Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"

  • Pakuneczki w cieście francuskim

    ...szpinak, tak by wypełnił też ciasto po bokach. Zawiń płat ciasta i ściśle zlep na boku. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 25 minut w 180 st.  2. Jarzynka: boczek drobniutko pokrój i podsmaż na...

  • Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości

  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

    Składniki na 8 porcji: 800 g filetów z łososia (bez skóry), sól i pieprz czarny mielony, 50 ml oliwy z oliwek. 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku, 40 g masła, 50 ml mleka, 50 g kwaśnej śmietany, 400 g mrożonego ciasta, francuskiego, 1 jajko, sezam do posypania, mąka tortowa do podsypania.

  • kurczak z fetą i szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Artykuły na temat: z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    Ciasto filo smakuje bardzo podobnie do francuskiego, ale jest mniej tłuste i o wiele bardziej delikatne. Ostrożnie krój je na porcje – najlepiej porządnym nożem o ząbkowanym ostrzu.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    Efektowne i smaczne.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Przeczytalam twoj wpis i choc przyznam, ze nie wiem jak robilas tarte ze szpinakiem to warto zwrocic na kilka rzeczy uwage uzywajac francuskiego ciasta:...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ...z cytryny. Delikatnie posól i popieprz. Możesz dodać siekanej natki pietruszki. Świderki ze szpinakiem i anchois Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu świderki, 1/4 szklanki oliwy, 2 łyżki orzechów(...) i smażonym szpinakiem z anchois. Posyp orzechami piniowymi oraz parmezanem i podawaj od razu. Pory z mozarellą Składniki na 4 porcje: 1 kg porów, tylko białe części, 1 szklanka świeżej bazylii...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Letnie tarty

    .... Piec ok. 30 minut. Tarta ze szpinakiem i fetą Składniki na 4-6 porcji: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 1/2 kg świeżego szpinaki, 30 dag sera feta, 2 jajka, 200 ml śmietany 30(...) śmietaną, doprawić, wymieszać ze szpinakiem. Masę nakładać na kawałki ciasta, z wierzchu położyć pokruszoną fetę. Piec ok. 30 minut. Udekorować liśćmi boćwiny. Tarta z rybą i bobem Składniki na...

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...