• Informacje na temat:

    z ciasta francuskiego babeczki

Przepisy na temat: z ciasta francuskiego babeczki
  • Francuskie babeczki

    Składniki: 1 op. ciasta francuskiego kilka łyżeczek cukru kryształu 9 dag masła 12,5 dag cukru pudru 10 dag serka śmietankowego drobne owoce sezonowe Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do temp. 190 st. Przygotuj 18 metalowych foremek na babeczki. Ciasto francuskie przekrój wzdłuż krótszych boków na trzy równe płaty. Blat oprósz łyżeczką cukru. Wyłóż pierwszy...

  • Proste i smaczne babeczki.

  • Babeczki karmelowe

    Składniki: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego 2 op. budyniu karmelowego 3 czubate łyżki cukru 400 ml mleka 40 dag świeżych drobnych owoców (jagód, malin, porzeczek) 1 op. sosu karmelowego(...) ciasta lekko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. 2. Przygotuj 12 jednakowych żaroodpornych miseczek. Posmaruj je tłuszczem. Wyłóż krążkami ciasta i mocno dociśnij je do ścianek miseczek. Ciasto...

  • Sprawdzony przepis na "Oryginalne babeczki z ciasta francuskiego z pysznym farszem"

  • Babeczki z jabłkami

    Składniki: 4 arkusze (po 35 g) mrożonego ciasta francuskiego 4 małe jabłka 90 g masła 1/2 szklanki brązowego cukru łyżeczka mielonego cynamonu lody waniliowe do podania Przygotowanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ciasto rozmroź i wytnij 4 krążki o śr. 15 cm. Włóż je do okrągłych foremek do pieczenia. 2 Rozpuść masło. Jabłka wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Obtocz je w maśle...

  • Sprawdzony przepis na "Muffiny z ciasta francuskiego"

  • Spody do babeczek i tartaletek

    Kremowe babeczki na kruchym spodzie to cukiernicza klasyka. Zobacz, jak możesz przygotować te ciastka. Gwarantujemy, że efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednego łasucha!

  • Szybkie i smaczne !!!

  • ...1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, tyle jajek, ile babeczek (ok. 8) plus jedno do posmarowania ciasta, pół szklanki utartego żółtego sera, drobno posiekane kawałeczki czerwonej i żółtej papryki, szczypiorek, sól, pieprz...

  • Świetny i prosty przepis na faworki, które wyjdą każdemu :) Błyskawicznie się je robi, a smakują naprawdę pysznie. To taki przepis na chrust w wersji light ;) Wykonanie mojego Męża :)

Artykuły na temat: z ciasta francuskiego babeczki
  • Pikantne francuskie muffinki

    Przygotowanie: Umyte pomidorki i szalotkę kroimy w plastry, a szynkę w nieduże kawałki. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Formy do muffinek smarujemy masłem i dokładnie wykładamy ciastem(...) pieprzu, delikatnie mieszamy. Powstałą masą wypełniamy formy do muffinek wyłożone ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w 180ºC. Babeczki studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Babeczki z ciasta francuskiego z trzema farszami ze śledzia

    ....  . Foremki na babeczki  posmaruj olejem. Rozwałkuj ciasto na kwadrat. Wytnij z niego mniejsze kwadraty i oblep foremki. Piecz aż do momentu zarumienienia się ciasta. Dla leniuchów ciasto gotowe można kupić(...). Rozwałkuj je na kwadrat o grubości 1 cm. Unieś 1/3 ciasta od krawędzi dolne i złóż do środka, to samo zrób  z górnymi częściami ciasta. Sklej warstwy za pomocą wałka. Przekręć ciasto o 90 stopni...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • W cieście francuskim

    Po rozmrożeniu nie dopuść do zbytniego ocieplenia ciasta.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Ciasta z budyniem

    Gdy zostanie nam nieco kremu budyniowego, napełnijmy nim kruche babeczki.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Z francuskiego ciasta

    Smakołyki z francuskiego ciasta podamy do kawy. A te słone - do czystego czerwonego barszczyku.

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....