-
Informacje na temat:
z cheddarem
-
Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu dań, ale także cenne źródło witamin i minerałów. Co ciekawe, każdy kraj ma swojego serowego faworyta, który niekiedy staje się nawet symbolem samego państwa, otrzymując etykietę „must eat”. Dlaczego tak się dzieje i jak właściwie prezentują się sery na talerzach mieszkańców Europy?...
-
rozgrzewajàca wersja szakszuka z cheddarem i kiełbaskà super pożywne śniadanie albo danie głòwne
-
Sposób przygotowania 1. Składniki na ciasto zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż na wyłożonej papierem blasze. Piecz kwadrans w temp. 180 st. C. 2. Kurczaka, boczek i cebule pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pokrojonymi winogronami, rozkruszoną gorgonzolą i startym cheddarem. Dodaj majonez i jogurt, przypraw. Wylej na spód i piecz jeszcze 20 minut.
-
expresowa letnia wersja makaronowa ze świeżymi pomidorami i botwiną. lekko ale bardzo aromatycznie ;-)
-
-
Smaczny pomysł na "Quiche z twarogiem i cheddarem"
-
-
Gdy znudzą się zwyczajne schabowe, sięgam po ten sprawdzony sposób na urozmaicenie tego pysznego mięsa. Smakuje zawsze również na zimno
-
-
Doskonała alternatywa dla standardowych krokietów z kapustą i grzybami.
-
Jaka fotografka kulinarna wyciąga z blachy świeżo upieczoną bułeczkę, zanim zrobi zdjęcie? Taka, która właśnie czekała 20 dłużących się w nieskończoność minut w kuchni wypełnionej zapachami tego, co najlepsze na świecie - sera, masła i oczywiście świeżo pieczonego chleba - by wreszcie pojawiły się bułeczki i w momencie, kiedy wreszcie można je było wyjąć z piekarnika, uznała, że dość czekania. I wcale nie jest jej z tego powodu przykro. Było warto - pisze Deb Perelman, jedna z najbardziej...
-
Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...
-
-
Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać...
-
-
Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...
-
-
O zwyczajach, tradycjach i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na sprawach ciała. Skoro już zapraszamy gości, szykujemy wosk i chłodzimy alkohol to pojawia się odwieczne pytanie - co podać na stół? Postanowiliśmy przyjść z pomocą i przygotować gotowe menu, z którego każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie. O zwyczajach, tradycji i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na...
-
-
Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!