• Informacje na temat:

    z brązowej soczewicy

Przepisy na temat: z brązowej soczewicy
  • Krem z soczewicy

    .... Odstaw, by zupa przestygła. Zmiksuj ją. Możesz wcześniej wyjąć dwie łyżki całej soczewicy, by potem wrzucić ją z powrotem do zupy. 2. Jeśli zupa wyszła zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę wody lub śmietany. Zmiksowaną zupę podgrzej na małym ogniu, rozlej na talerze. Dekoruj ją małą gałązką rozmarynu. 3. Podobną zupę możesz ugotować z czerwonej lub brązowej soczewicy. Czerwoną soczewicę gotuj 15 minut...

  • Smaczny pomysł na "Zupa z brązowej soczewicy"

  • Zupa krem z soczewicy

    ...brązowej soczewicy. Czerwoną soczewicę gotuj 15 minut, zaś brązową 50 minut po namoczeniu.(...)Składniki: 40 dag zielonej soczewicy włoszczyzna 2 łyżki masła łyżka oleju rozmaryn szczypta mielonego chilli 2 ząbki czosnku 3 listki mięty liść laurowy 4 ziarna ziela...

  • Smaczny pomysł na "Zupa z brązowej soczewicy z warzywami"

  • Jajecznica z awokado

    Składniki: 5 jajek 1 awokado kiełki ciecierzycy fasoli mung soczewicy zielonej i brązowej 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka masła 2-3 łyżeczki sosu sojowego Przygotowanie: Olej sezamowy i masło rozpuść na patelni. Dodaj kiełki. Gdy się trochę podsmażą, wlej sos sojowy. Po kilku minutach wbij jajka. Pod sam koniec smażenia dodaj pokrojone awokado.

  • Wypróbowany przepis na "Fileciki na soczewicy"

  • Sprawdzony przepis na "Zupa krem z soczewicy"

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi z nadzieniem z soczewicy i ziemniaków"

  • Krem z soczewicy

  • Zupa z soczewicy przede wszystkim bardzo zdrowa, a moja propozycja jeszcze bardzo rozgrzewająca na chłodne dni

Artykuły na temat: z brązowej soczewicy
  • Zupa z brązowej soczewicy

    Składniki na 4-5 porcji: 30 dag brązowej soczewicy, 2 marchewki, 1 pietruszka, mały kawałek selera, 2 ziemniaki, 1/2 średniej cukinii, 1 mała cebula, 1-2 ząbki czosnku, 15 dag wędzonego boczku, 1-1 i 1/2 l bulionu, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki ostrej mielonej...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Witaminy i minerały: Ile ich potrzebujesz?

    ...jarską. Jest w: ekstrakcie z drożdży, płatkach (owsianych i zbożowych); wapnia - jest w: parmezanie, sezamie, fecie, migdałach; żelaza - jest w: natce pietruszki, soczewicy (zielonej i brązowej...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Skarby ze strączka

    W rodzinie roślin strączkowych można wyróżnić dwie grupy. Nasiona strączkowe suche, czyli grochu, fasoli, soi, soczewicy i ciecierzycy, osiągają pełną dojrzałość dopiero wtedy, gdy wyschną w strąku(...) bretońsku, ale coraz częściej także m.in. pastę do smarowania pieczywa. • Soczewica - jest nie tylko bardzo zdrowa, ale i lekkostrawna. Występuje w odmianach: czerwonej, zielonej i brązowej...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...

  • Zdrowa i smakowita soczewica, dawniej niedoceniana, dziś zyskuje w polskiej kuchni coraz większe powodzenie. Dodaje się ją między innymi do pierogów i sałatek. Czym jednak soczewica zaskarbiła sobie popularność w innych krajach? Jakie ma właściwości i jak ją przyrządzać? Soczewica to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych. / fot. 123rf.com   Soczewica jest znana człowiekowi od zarania dziejów, co potwierdzają badania archeologiczne. Wymieniana jest w Biblii w Księdze Rodzaju. Ezaw oferuje...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Zielone, pomarańczowe a nawet czarne - niewielkie ziarenka, które w zaskakujący sposób wpływają na nasz organizm. O czym mowa? Oczywiście o soczewicy, która przebojem wdarła się na talerze wielu Polaków. Fot. 123RF Soczewica należy do roślin uprawianych już od tysięcy lat. Kiedyś dania z niej przygotowywane były symbolem biedy, obecnie coraz chętniej wprowadzamy je do naszej diety. Dlaczego znów zaczynamy doceniać soczewicę? Odpowiedź jest niezwykle prosta - to jedna z najzdrowszych roślin...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!