• Informacje na temat:

    z botwinką

Przepisy na temat: z botwinką
  • Burgery drobiowe fit z botwinką

    Przygotuj je na grilla w gronie znajomych!

  • Idealny obiad na upalne dni. W dodatku bardzo zdrowy :)

  • Botwinka

    Jesienią smakuje najlepiej!

  • Botwinka świetnie sprawdziła się jako składnik sałatki. W połączeniu z serem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla mnie idealna..

  • Chłodnik z botwinką, kalarepką i ogórkiem

    Botwinkę dokładnie umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę.

  • Zdrowy, pożywny, dobrze się sprawdza w letnie, upalne dni.

  • Chrupiąca sałatka z botwinką i kiełkami

    ...i kiełki umyj i osusz. Wymieszaj je z botwinką i buraczkami. Przygotuj sos: ubij żółtko z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i solą. Dodaj oliwę, cały czas ubijając trzepaczką, na końcu...

  • Kiedy tylko zobaczyliśmy je u Moniki (blog Kardamonovy), od razu zapragnęliśmy ich. Miały powstać w oryginalnej, "kotletowej" recepturze, jednak wypadł nam grill. W tej wersji wyszły pyszne, ale na bank spróbujemy oryginału.

  • Klasyczna botwinka

    Esencjonalna zupa z Mazowsza w pięknym, różowym kolorze.

  • Sezon na botwinkę jest dość krótki, dlatego wypatruję jej z utęsknieniem, aby bezgrzesznie wykorzystywać ją do zup czy sałatek. Tym razem postawiłam na wytrawną tartę z botwinką, kurczakiem i niebieskim serem. To idealna propozycja na lekki, wiosenny obiad! Niezwykle uniwersalne danie, które smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Artykuły na temat: z botwinką
  • 5 najcenniejszych właściwości botwinki

    Zobacz również: Botwinka, moje marzenie Chłodnik i pęczak z botwinką i serem Pęczotto z botwinką i fetą Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką  

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę. Botwina najlepiej smakuje właśnie teraz, więc to idealna pora, aby przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Co zyskujemy jedząc botwinkę? Przede wszystkim doskonały środek, wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie doskonale wiedziały o tym, że buraki pomogą osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne...

  • ...wody Bulionem Warzywnym WINIARY oraz przyprawami (pieprz cayenne lub tabasco, sól). Skrapiamy łososia sokiem z cytryny i wyrabiamy z drobno posiekaną cebulą, czerwoną papryką i świeżą botwinką(...), majonezem i musztardą i… gotowe! Hamburger z łososiem i botwinką to znakomity pomysł na odkrywanie nowych smaków na obiad w letnie dni! Kiedy na zewnątrz jest ciepło, częściej jemy też na świeżym...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Pęczotto z botwinką i fetą

    Pęczotto - danie przygotowane taką samą techniką jak risotto, ale z naszego rodzimego pęczaku, czyli najgrubszej jęczmiennej kaszy.

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Zupa z botwinki

    Zupy to podstawowy składnik wiosennego detoksu, zwłaszcza te przygotowane z młodych warzyw, np. botwinkowa. Są dobrym źródłem błonnika, który pomaga oczyszczać przewód pokarmowy z toksyn. Wywar z dodatkiem szczypiorku, koperku oraz jogurtu naturalnego zasmakuje nawet niejadkom.

  • Poznajcie laureatkę piątej edycji konkursu - Adriannę, specjalistę od spraw niemożliwych, fankę kuchni polskiej i smaków orientalnych. Fot. Archiwum prywatne Pani Adrianny Panią Adriannę, w serwisie, znacie pod pseudonimem „ugotujiprzetstuj". Swoją przygodę z dodawaniem przepisów do Smakera rozpoczęła w listopadzie 2014 roku. Na jej koncie uzbierało się już 88 różnych receptur. Znajdziecie tutaj znakomite pomysły na przekąski, dania główne, zupy i desery. Debiutem Pani Adrianny w serwisie...

  • Botwinka, moje marzenie

    Nie wiem, czemu, wiele osób uważa, że botwinka to wyłącznie młode, kwaskowate listki. No nie, bulwy też!

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

Wideo na temat: z botwinką