• Informacje na temat:

    z borówek do mięs

Przepisy na temat: z borówek do mięs
  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z borówek"

  • Pieczony indyk z żurawiną

    .... Dolej szklankę wody, posyp skórką pomarańczową, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze dwie godziny. Mięso polewaj co jakiś czas sosem.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Składniki: 3 kromki pieczywa tostowego 2 cebule Główka czerwonej kapusty 600 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz, ziele angielskie 2 łyżki oleju 200 ml bulionu 200 ml wytrawnego czerwonego wina 4 gałązki majeranku 750 g ziemniaków 1 łyżka masła 4 łyżki borówek do mięs  Przygotowanie: Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić...

  • Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    Mieszkańcy krajów skandynawskich zajadają się mięsnymi kulkami - klopsikami. W Danii nazywa się je frikadeller, w Finlandii lihapullat, w Norwegii kjottboller, na Islandii kjoetbollur, a w Szwecji koettbullar.

  • Pyszny z białym mięsem

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...i wszechstronne pesto doskonale skomponuje się z makaronami, mięsem, tostami oraz gotowanymi warzywami.

  • Okres wiosenno-letni to najlepszy czas na koktajle, smoothie oraz inne owocowe lub warzywne napoje, które nie da się ukryć, że kocham. Nawet kiedy nie mam ochoty na nic innego, na bosko smakującą porcję witamin oraz skałdników mineralnych bez problemu znajdę miejsce.

Artykuły na temat: z borówek do mięs
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • Naturalny lek i kosmetyk

    Właściwości lecznicze i profilaktyczne borówek.

  • Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą się nam ze słodkimi pierogami, letnim popołudniem i błogim leniuchowaniem? Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Aby otrzymać pyszny deser z borówek, wystarczy dodać do nich trochę cukru, i lekko wymieszać, aby nie zgnieść owoców. To takie proste - smak jagód nie wymaga żadnych innych dodatków. Są wspaniałą...

  • Dieta po zawale

    ...​Podstawą tej diety są warzywa i owoce: brokuł, sałaty, jarmuż, szpinak, papryka, marchew, jeżyny, morele, jagody, borówki, żurawiny, jabłka. Zawierają antyoksydanty, dzięki czemu spowalniają postęp miażdżycy, oraz dużo błonnika, który utrudnia wchłanianie tłuszczów. A dieta po zawale powinna zakładać ich ograniczenie. Zrezygnuj z tłustych mięs i wędlin, podrobów oraz potraw smażonych. Wybieraj...

  • Borówki amerykańskie są pyszne, a do tego mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Użytkownicy Smakera udowadniają, że jest to wyjątkowo wdzięczny temat kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF Porzeczki, jagody, jeżyny i borówki - trudno znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się tym smakowitym owocom. Wszystkie zasługują na naszą uwagę, gdyż znajdziemy w nich moc witamin i składników odżywczych. Szczególnie ciekawe wydają się być borówki amerykańskie. Moc tych niepozornych owoców może...

  • Dlaczego Skandynawowie nie tyją

    ...ciężkich mięs powinny zastąpić ryby gotowane na parze lub pieczone. Warto po nie sięgać również dlatego, że ich systematyczne spożywanie poprawia pamięć, jak wskazują najnowsze badania. "Ryby są...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    ...​Spożywaj dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 - są w olejach roślinnych z pierwszego tłoczenia, tłustych morskich rybach, orzechach, migdałach, awokado. Witaminy z grupy B, magnez, cynk i L-tryptofan, które wpływają na zdolność zapamiętywania informacji, znajdziesz w produktach pełnoziarnistych, warzywach, pestkach, jajach, chudym mięsie.

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

Zdjęcia na temat: z borówek do mięs