• Informacje na temat:

    z boczkiem

Przepisy na temat: z boczkiem
  • Tarta z boczkiem

    Coś dla miłośników dań z boczkiem...

  • Zapiekanka z boczkiem

    ..., podsmaż.  3. Purée przełóż do naczynia żaroodpornego, układaj mięso z boczkiem i kurkami. Całość posyp tartym serem i zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Podawaj gorące, posypane tymiankiem. 

  • Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.

  • Gofry z boczkiem

    ...,  w wolne miejsca między boczkiem wbij jajka i usmaż je jak sadzone. Posyp solą  i pieprzem. Złóż po dwa gofry, przekładając je boczkiem, na wierzchu połóż po sadzonym jajku. Podawaj  z umytą i osuszoną...

  • super przekąska

  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Cannelloni z boczkiem

    Świetny pomysł na kolację w gronie znajomych

  • Szybki w wykonaniu bardzo smaczny kisz na francuskim ciescie

Artykuły na temat: z boczkiem
  • Ziemniaki z boczkiem

    Ziemniaki dokładnie umyj szczoteczką i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop olejem, dopraw solą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30 minut w temp. 180°C.  Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. W żaroodpornym naczyniu rozpuść masło. Ułóż podpieczone ziemniaki i posyp boczkiem.  Danie wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut. Podawaj na ciepło z posiekanym koperkiem. Zobacz także:

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Brukselka z boczkiem

    .... 2 łyżki. Zwiększ ogień, wrzuć brukselkę i smaż 5 minut stale mieszając, aż trochę zmięknie. Następnie wymieszaj brukselkę z boczkiem, orzechami i sosem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jajecznica z boczkiem

    Pyszna i delikatna.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Polędwiczki otulone boczkiem

    Połączenie smakowe polędwicy i boczku zachwyci niejedno podniebienie.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Francuskie z boczkiem

    Faszerowane ciasto francuskie to sposób na szybką przekąskę, gdy goście już stoją w drzwiach. Ciekawy smak - podczas pieczenia, można uzyskać, dodając do potrawy szczyptę suszonych owoców (np.: śliwki, żurawinę lub rodzynki).

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

Zdjęcia na temat: z boczkiem
  • Gwiazdy chętnie odsłaniają talię, "boczki" i plecy. Oceń je! | Na zdj. Myleene Klass
  • Gwiazdy chętnie odsłaniają talię, "boczki" i plecy. Oceń je! | Na zdj. Alicia Keys
  • Gwiazdy chętnie odsłaniają talię, "boczki" i plecy. Oceń je! | Na zdj. Krystal Roxx
Wideo na temat: z boczkiem
  • Śledź z jabłkiem i turbot bałtycki z boczkiem

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" rządzili bracia Wałęsa: Rafał, Piotr i Paweł. Podzielili się przepisami na swoje ulubione nadmorskie przysmaki. Na stole pojawiły się takie dania jak: śledź z jabłkiem, cebulą, koperkiem i rodzynkami, turbot z boczkiem, wiosennymi, zielonymi warzywami i młodymi ziemniakami, a na deser truskawki kaszubskie z sernikiem z koziego sera i płatkami owsianymi. Jak wygląda ich