• Informacje na temat:

    z białymi szparagami

Przepisy na temat: z białymi szparagami
Artykuły na temat: z białymi szparagami
  • Jajko w koszulce z białymi szparagami i sosem holenderskim

    Alternatywa dla jajek po benedyktyńsku

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Wiosenny garnczek warzyw: szparagi, bob, dymka

    Ma te zalete, ze mozna go spozywac na goraco, cieplo badz calkiem zimno i zawsze jest wysmienity w smaku. To pomysl na wiosenna, lekka kolacje badz obiadowa...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Katarzyna Bosacka: Pędy wiosny

    ...do światła, zmieniając kolor z białego na zielony, fioletowe to forma pośrednia między białymi i zielonymi. Przechowywać je możemy w lodówce do dwóch dni, najlepiej zawinięte w mokrą ściereczkę...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Szparagowe rozkosze

    ...solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem. Z makaronem i szałwią Składniki na 4 porcje: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 cebula, 1 paczka makaronu muszelki, 3-4 łodyżki szałwii...

  • Szparagi nie tylko wspaniale smakują, ale także oczyszczają nasz organizm. Są istną bombą witaminową, zawierają karoten i żelazo. Regularnie jedzone obniżają ryzyko zachorowania na nowotwory.   Kucharz Piotr Kucharski radzi, jak prawidłowo gotować i przechowywać szparagi. Podpowie również, jak przyrządzić trzy najlepiej pasujące sosy do szparagów: błyskawiczny polski, holenderski i sos na bazie śmietany i zasmażki z cebulą.   Dzień Dobry TVN/x-news

  • Pyszna fasolka

    Szparagi dla biednych - czyli pomysły na fasolkę szparagową

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

Wideo na temat: z białymi szparagami