• Informacje na temat:

    z białek przepisy

Przepisy na temat: z białek przepisy
  • Andrzej Polan i jego przepisy na idealne kotlety mielone

    W kuchni Andrzej Polan pokazał swój ulubiony przepis na idealne kolety mielone. Jakiego mięsa używa? Dlaczego do masy nie dodaje białek?

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Jak ubić pianę z białek?

    ...  1.       W czym? Metalowe, szklane lub porcelanowe miski będą odpowiednie do ubijania piany. Unikaj naczyń plastikowych.  Miska powinna być czysta i sucha  (nie może być tłusta). Piana z białek(...) wodorowinianu potasu) stabilizuje białko i ułatwia ubijanie piany. Woda - niektóre przepisy zalecają niewielki dodatek wody, aby zwiększyć objętość piany. Wody należy dodawać ostrożnie - zbyt duża ilość...

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • To, co łasuchy lubią najbardziej! Proste przepisy na deser

    ...mieszając. Potem dodajemy pianę z białek. Wymieszaną całość przelewamy do naczyń, w których będziemy podawać mus i wstawiamy do lodówki. Przed zaserwowaniem deseru, posypujemy całość bakaliami...

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 st. C. Przygotować masę serową: Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Ser utrzeć z cukrem, żółtkami, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Z białek(...), łyżka soku z cytryny, 1/4 szklanki gorącej wody. Przybranie: - owoce świeże i z syropu, posiekana kolorowa galaretka owocowa, smażona skórka pomarańczowa. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek...

  • Jeden ze sposobów na wykorzystanie białek

  • Mak bez tajemnic

    Przepisy na pyszne ciasta!

  • Sprytny i ciekawy sposób na wykorzystanie białek.

Artykuły na temat: z białek przepisy
  • Modelki zdradzają przepisy na swoje ulubione sałatki

    Słynne modelki zdradziły przepisy na swoje ulubione sałatki. Zapewniają przy tym, że potrawy te są zdrowe i dodają im energii.

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

    ...w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów w naszym  organizmie. Źródłem niacyny są m.in. mięso drobiowe, korzeń pietruszki i nasiona roślin strączkowych. Dodatkowo pomaga ona  w utrzymaniu...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Najlepsze przepisy z angielskim kremem cytrynowym

    Domowy krem można przechowywać w lodówce nawet 5 dni - w tym czasie warto wypróbować różne przepisy. My podajemy dwa: na pyszne torciki limonkowe i ciasto imbirowe z bitą śmietaną. Klasyczna wersja bazuje na jajkach, cytrynach i maśle, ale dla osób cierpiących na alergie podajemy też wersją bez jajek Klasyczny krem cytrynowy (lemon curd) Składniki: - 4 żółtka - Pół szklanki cukru...

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...tkanek. Makrela jest wskazana dla osób po zabiegach chirurgicznych oraz kontuzjach mięśni i kości. Pobudza budowę białek mięśniowych i pomaga we wchłanianiu wapnia. Wzmacnia odporność: Dzięki dużej(...). Trzymaj w chłodzie 2 doby, obracając. Pokrój w dzwonka. Przepisy pełne witamin Makaron z makrelą Makaron ugotuj. Odcedź, zostawiając szklankę wody z gotowania. Por pokrój w plasterki, podsmaż...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść lebiodę

    ...toksyny, zapobiegając ich osadzaniu się w komórkach tłuszczowych. Usuwa je też z organizmu razem z moczem. Wspomaga odchudzanie: Lebioda zawiera kompletny zestaw białek roślinnych oraz fitoeksydony. To substancje, które poprawiają wchłanianie białek z innych produktów, dzięki czemu można zjeść ich mniej, a efekt odżywczy będzie taki sam! Ze względu na to działanie warto ją łączyć w potrawach...

  • W kwietniu zawitała przez wszystkich długo wyczekiwana wiosna. Piękna pogoda i wysoka temperatura nie przeszkodziły wam jednak w wypróbowaniu przepisów zaproponowanych przez naszych użytkowników. Jakie receptury cieszyły się największą popularnością? Przekonajcie się sami. Tradycyjnie prezentujemy wam przepisy ubiegłego miesiąca, które najchętniej oglądaliście. Spośród wszystkich dodanych w kwietniu receptur najchętniej sięgaliście po ciasta, nie zabrakło jednak zdrowych sałatek czy...

Wideo na temat: z białek przepisy
  • W kuchni Andrzej Polan pokazał swój ulubiony przepis na idealne kolety mielone. Jakiego mięsa używa? Dlaczego do masy nie dodaje białek? – Białko za mocno ścina, ja lubię jak jest miękki i puszysty mielony – wyjaśnił. Kucharz zdradził również inne swoje triki na soczysty kotlet. Z czego składa się kotlet pożarski? – Ja zachęcam, żebyśmy sobie zrobili kotlecik rybny – dodał.

  • Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokado

    w Polsce sos guacamole – meksykański, gęsty dip o charakterystycznym, maślanym smaku. Tu znajdziesz pyszne przepisy na awokado. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!