• Informacje na temat:

    z białą fasolą

Przepisy na temat: z białą fasolą
  • Sałatka z białą fasolą

    Sposób przygotowania 1. Fasolę wypłucz, zalej wodą i pozostaw na noc. Następnego dnia zalej świeżą wodą, posól i ugotuj. Nieobrane ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonym wrzątku. Ostudź. Zdejmij skórkę, pokrój i smaż na rumiano na rozgrzanej oliwie wymieszanej z olejem. Osącz.  2. Pomidorki przekrój,wymieszaj z fasolą i usmażonymi ziemniakami. Dodaj posiekaną paprykę, bazylię, cebulę dymkę ze...

  • Sycąca zupka :)

  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 200 g szynki 200 g żółtego sera 7 ogórków konserwowych 1 por 6 łyżek majonezu szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób przygotowania: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora...

  • Kapusta z fasolą ,prosta i szybka w przygotowaniu, jest bardzo sycąca. Smaczny dodatek do wielu potraw obiadowych jak i do pieczywa

  • Makaron z czarnej fasoli - nowy kulinarny trend

    ...: czarną fasolę i wodę - wszystkie właściwości tej rośliny zachowuje. Czarny kolor tego odżywczego skarbu wynika z dużej koncentracji pierwiastków śladowych (na przykład w porównaniu z białą fasolą). Te...

  • Wegański majonez... z fasoli

    Niekiedy stanowi nieodłączny element sałatek, inni jadają z nim frytki. Majonez - bo o nim mowa - w wersji wegańskiej, czyli bez dodatku surowego żółtka, jak w "oryginalnej" wersji, można zrobić - podobnie zresztą jak hummus - z fasoli. Smak zaostrzy czosnek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z białą fasolą"

  • Fantastyczna sałatka pełna białka. Przygotowanie jej zajmie 20 minut.

Artykuły na temat: z białą fasolą
  • Gulasz z fasolą

    Składniki na 3-4 porcje: 30 dag czerwonej fasoli, 30 dag białej fasoli, np. Jaś karłowy, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 małe marchewki, 60 dag pomidorów krojonych z puszki, 2 łodygi selera naciowego, 1 papryczka chili, olej do smażenia, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Fasolę białą i czerwoną wypłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Biała fasola po andaluzyjsku

    Niewiele składników tworzy doskonałą kompozycję smakową. Danie proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne.

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Fasola: Do wyboru, do koloru

    Nie gardź fasolą. Sprawdź, czemu pożywne i tanie ziarna powinny być podstawą twojej diety.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Gulasz z dyni, jarmużu i białej fasoli z suszonymi śliwkami

    Jestem fanką warzywnych gulaszów. Nigdy mi się nie nudzą, bo za każdym razem smakują trochę inaczej. Podczas ich przygotowywania wypróbowuję różne egzotyczne przyprawy - tutaj użyłam ostrej indyjskiej sambar masali, którą można zastąpić mieszanką garam masali, płatków chilli i kurkumy.

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

    Niezależnie od gatunku przedłuża młodość, działa przeciwdepresyjnie i wspiera zdrowie dojrzałych kobiet.

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...

Wideo na temat: z białą fasolą
  • Zmysłowe smaki: Pasztet z białej fasoli

    Wegański pasztet z białej fasoli to propozycja nie tylko dla osób na diecie bezmięsnej! Delikatny, lekki, pachnący majerankiem, tymiankiem i gałką muszkatołową, jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pasztetów i może z powodzeniem zagościć na wielkanocnym stole. Pasztet z białej fasoli – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku! Zobacz też: Przepis na mazurek „Snickers” Przepis na mazurek różany

  • Biała fasola po andaluzyjsku

    Niewiele składników tworzy doskonałą kompozycję smakową. Danie proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne.

  • Z kurczakiem, mięsem mielonym, makaronem. Zapiekanki według Andrzeja Polana

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował różnego rodzaju zapiekanki. Kucharz zdradził przepisy na: białą zapiekankę z kurczakiem i fasolą, zapiekankę z mięsem mielonym i kukurydzą oraz słodką makaronową zapiekankę z twarogiem i malinami. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news