• Informacje na temat:

    z bananów

Przepisy na temat: z bananów
Artykuły na temat: z bananów
  • Zachowaj świeżość bananów

    Lubimy je, mamy na nie ochotę, ale po zakupie często przechowujemy je tak, że szybko gniją i tracą swoje wartości odżywcze. Dlatego podpowiadamy, jak zachować ich świeżość.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Banan odświeży cerę

    Nawet jeśli unikasz jedzenia bananów z powodu ich dużej kaloryczności, powinnaś mieć je w domu. Możesz przygotować z nich kosmetyki, które uelastyczniają, ujędrniają, zmiękczają, odświeżają skórę. Poza tym koją i łagodzą podrażnienia – coś dla wrażliwej cery.

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Krem z karmelizowanymi bananami

    ...stanie się złocista, dodać krążki bananów i smażyć, aż zmiękną. 3. W drugim rondlu przygotować orzechy w karmelu: podgrzać cukier i miód, dodać masło, rozpuścić, dorzucić orzechy. Podgrzewać...

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Fakty i mity o bananach

    Odcinasz czarne końcówki bananów, bo gdzieś słyszałaś, że są one groźne dla zdrowia?  Nie musisz się tego obawiać. Możesz odcinać końcówki, bo są nieestetyczne i bez nich łatwiej jest obrać owoc(...). Bananów nie trzeba myć ani parzyć wodą. To prawda - o ile umyjesz ręce po ich obraniu (przed jedzeniem czy krojeniem).  Drobnoustroje, które są na skórce, w trakcie obierania łatwo przedostają się na...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Placuszki z miodem i bananami

    ...polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło. Zobacz także:

  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...

Zdjęcia na temat: z bananów
  • Banana Girl - Reunion, 2015
  • Banana Girl - Original 1985
Wideo na temat: z bananów
  • Cudowne właściwości banana

    O bananach często słyszymy, że są kaloryczną przekąską. Zapominamy jednak o ich cudownych właściwościach. Banan dzięki dużej zawartości cukru i błonnika doskonale nadaje się na śniadanie czy też przekąskę na trening, gdyż doda nam dużo energii. Pomaga na problemy z trawieniem i jest źródłem magnezu i potasu, a więc poprawia pamięć i koncentrację. Do czego przyda nam się skórka?

  • Musli ze smażonym bananem. Jak je przygotować?

    Jak urozmaicić sobie śniadanie? Do zwykłego musli można dodać smażonego banana, który smakuje obłędnie. Jak przygotować ten zdrowy i pyszny posiłek?

  • 7 sposobów na wykorzystanie banana

    Substancje zawarte w skórce banana świetnie sprawdzą się w usunięciu zabrudzeń ze skórzanych butów, srebra lub płyt CD. (Agencja TVN/x-news)