• Informacje na temat:

    z bananów

Przepisy na temat: z bananów
Artykuły na temat: z bananów
  • Zachowaj świeżość bananów

    Lubimy je, mamy na nie ochotę, ale po zakupie często przechowujemy je tak, że szybko gniją i tracą swoje wartości odżywcze. Dlatego podpowiadamy, jak zachować ich świeżość.

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Banan odświeży cerę

    Nawet jeśli unikasz jedzenia bananów z powodu ich dużej kaloryczności, powinnaś mieć je w domu. Możesz przygotować z nich kosmetyki, które uelastyczniają, ujędrniają, zmiękczają, odświeżają skórę. Poza tym koją i łagodzą podrażnienia – coś dla wrażliwej cery.

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze słynnej dynastii...

  • Krem z karmelizowanymi bananami

    ...stanie się złocista, dodać krążki bananów i smażyć, aż zmiękną. 3. W drugim rondlu przygotować orzechy w karmelu: podgrzać cukier i miód, dodać masło, rozpuścić, dorzucić orzechy. Podgrzewać...

  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...

  • Fakty i mity o bananach

    Odcinasz czarne końcówki bananów, bo gdzieś słyszałaś, że są one groźne dla zdrowia?  Nie musisz się tego obawiać. Możesz odcinać końcówki, bo są nieestetyczne i bez nich łatwiej jest obrać owoc(...). Bananów nie trzeba myć ani parzyć wodą. To prawda - o ile umyjesz ręce po ich obraniu (przed jedzeniem czy krojeniem).  Drobnoustroje, które są na skórce, w trakcie obierania łatwo przedostają się na...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Placuszki z miodem i bananami

    ...polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło. Zobacz także:

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

Zdjęcia na temat: z bananów
  • Banana Girl - Reunion, 2015
  • Banana Girl - Original 1985
Wideo na temat: z bananów
  • Cudowne właściwości banana

    O bananach często słyszymy, że są kaloryczną przekąską. Zapominamy jednak o ich cudownych właściwościach. Banan dzięki dużej zawartości cukru i błonnika doskonale nadaje się na śniadanie czy też przekąskę na trening, gdyż doda nam dużo energii. Pomaga na problemy z trawieniem i jest źródłem magnezu i potasu, a więc poprawia pamięć i koncentrację. Do czego przyda nam się skórka?

  • 7 sposobów na wykorzystanie banana

    Substancje zawarte w skórce banana świetnie sprawdzą się w usunięciu zabrudzeń ze skórzanych butów, srebra lub płyt CD. (Agencja TVN/x-news)