• Informacje na temat:

    z bananów

Przepisy na temat: z bananów
Artykuły na temat: z bananów
  • Banan odświeży cerę

    Nawet jeśli unikasz jedzenia bananów z powodu ich dużej kaloryczności, powinnaś mieć je w domu. Możesz przygotować z nich kosmetyki, które uelastyczniają, ujędrniają, zmiękczają, odświeżają skórę. Poza tym koją i łagodzą podrażnienia – coś dla wrażliwej cery.

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Krem z karmelizowanymi bananami

    ...stanie się złocista, dodać krążki bananów i smażyć, aż zmiękną. 3. W drugim rondlu przygotować orzechy w karmelu: podgrzać cukier i miód, dodać masło, rozpuścić, dorzucić orzechy. Podgrzewać...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze słynnej dynastii...

  • Placuszki z miodem i bananami

    ...polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło. Zobacz także:

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • 10 korzyści płynących z jedzenia bananów

    ...w rozsądnych ilościach (najlepiej o poranku), dostarczymy sobie wielu niezbędnych witamin, błonnika, a co więcej - poprawimy swoje samopoczucie i dodamy energii na cały dzień! Niezwykłe właściwości bananów(...) pozytywnie na układ nerwowy, łagodząc niepokój oraz stres. 8. Prawidłowe funkcjonowanie układu ruchu Szczególnie sportowcy i osoby aktywne fizycznie, powinny pamiętać o włączeniu bananów do diety...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Nie marnuj bananów

    Gospodarna pani domu nie powinna marnować niczego. A ileż to razy wyrzucamy cenne skórki od bananów? Oto kilka sposobów na ich wykorzystanie.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

Zdjęcia na temat: z bananów
  • Banana Girl - Reunion, 2015
  • Banana Girl - Original 1985
Wideo na temat: z bananów
  • Cudowne właściwości banana

    O bananach często słyszymy, że są kaloryczną przekąską. Zapominamy jednak o ich cudownych właściwościach. Banan dzięki dużej zawartości cukru i błonnika doskonale nadaje się na śniadanie czy też przekąskę na trening, gdyż doda nam dużo energii. Pomaga na problemy z trawieniem i jest źródłem magnezu i potasu, a więc poprawia pamięć i koncentrację. Do czego przyda nam się skórka?

  • Przepis na bananowe placuszki

    Pyszności z banana idealne na śniadanie