• Informacje na temat:

    z bananem

Przepisy na temat: z bananem
Artykuły na temat: z bananem
  • Zachowaj świeżość bananów

    Lubimy je, mamy na nie ochotę, ale po zakupie często przechowujemy je tak, że szybko gniją i tracą swoje wartości odżywcze. Dlatego podpowiadamy, jak zachować ich świeżość.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Banan odświeży cerę

    Nawet jeśli unikasz jedzenia bananów z powodu ich dużej kaloryczności, powinnaś mieć je w domu. Możesz przygotować z nich kosmetyki, które uelastyczniają, ujędrniają, zmiękczają, odświeżają skórę. Poza tym koją i łagodzą podrażnienia – coś dla wrażliwej cery.

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Krem z karmelizowanymi bananami

    1. Ciastka pokruszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną czekoladę,...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Skórka banana na oparzenia

    Zazwyczaj jest wyrzucana, a ma do zaoferowania naprawdę dużo.

  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • Fakty i mity o bananach

    Ten owoc jest źródłem potasu. Poza tym pomaga w leczeniu wrzodów i biegunki u dzieci. Niewiele osób wie, że skórka banana to naturalny wybielacz zębów i lekarstwo na kurzajki. I na tym lista zalet nie kończy się.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

Zdjęcia na temat: z bananem
  • Banana Girl - Reunion, 2015
  • Banana Girl - Original 1985
Wideo na temat: z bananem
  • Musli ze smażonym bananem. Jak je przygotować?

    Jak urozmaicić sobie śniadanie? Do zwykłego musli można dodać smażonego banana, który smakuje obłędnie. Jak przygotować ten zdrowy i pyszny posiłek?

  • Cudowne właściwości banana

    O bananach często słyszymy, że są kaloryczną przekąską. Zapominamy jednak o ich cudownych właściwościach. Banan dzięki dużej zawartości cukru i błonnika doskonale nadaje się na śniadanie czy też przekąskę na trening, gdyż doda nam dużo energii. Pomaga na problemy z trawieniem i jest źródłem magnezu i potasu, a więc poprawia pamięć i koncentrację. Do czego przyda nam się skórka?

  • 7 sposobów na wykorzystanie banana

    Substancje zawarte w skórce banana świetnie sprawdzą się w usunięciu zabrudzeń ze skórzanych butów, srebra lub płyt CD. (Agencja TVN/x-news)