• Informacje na temat:

    z awokado

Przepisy na temat: z awokado
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Mówią, że to najzdrowsze masło świata. Jest bardzo szybkie w wykonaniu i nie zawiera ani grama tłuszczu zwierzęcego.

  • Awokado - król Instagrama

    W świecie sieci społecznościowych to awokado jest prawdziwym królem. Ten sukces zawdzięcza ponad 8 milionom postów na Instagramie, sygnowanych hashtagiem #avocado. Przepisy z wykorzystaniem awokado są liczne i kuszące.

  • niskokaloryczna alternatywa dla prawdziwego masła :)))

  • Sałatka z awokado

    Awokado, mimo tego że jest owocem, zawiera mało węglowodanów, a dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, 6 i 9). Jest również źródłem wielu witamin i potasu, który reguluje ciśnienie krwi i wspomaga pracę serca.

  • Smaczna i zdrowa przekąska z awokado.

  • Zapiekane awokado

    Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 jaja szczypta suszonego tymianku pieprz, sól Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę i delikatnie powiększ dziurkę po pestce łyżką, tak by zmieściło się jajko. Wbij po jednym do połówki awokado. Połóż je na ruszcie i zapiekaj ok. 12-15 minut. 2. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Wraz...

  • Pyszne śniadanie - awokado, słonecznik, oliwa, bazylia, szczypiorek, sól i pieprz, blender no i do roboty.

  • Egzotyczny owoc: Awokado

    Trudno określić jego smak - jest podobny do świeżo wyłuskanego laskowego orzecha, a konsystencja jest jednocześnie kremowa i sprężysta. Awokado najtańsze jest latem, zielone odmiany Fuerte kosztuje 2-3 zł za sztukę, brązowe odmiany Hass - ok. 4 zł. Jak kupować i przechowywać Awokado odmiany Fuerte powinno mieć gładką ciemnozieloną skórkę bez przebarwień, która ugina się, ale natychmiast...

  • Pasta z awokado z powodzeniem może zastąpic masło

Artykuły na temat: z awokado
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Jak kupować awokado

    Przy wyborze awokado rzeczą drugorzędną jest kolor skórki.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Odżywcze awokado

    Robiłaś guacamole, została ci odrobina awokado? Zrób z tego maseczkę!

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Uczta z awokado

    Świetnie smakuje z fetą lub pieczonym, zimnym łososiem. Awokado i mango to też zgrany duet. Dla zaostrzenia smaku sałatki można dodać chili.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...

  • Najzdrowszy owoc - awokado

    Zastanawiasz się, dlaczego awokado, choć tłuste i kaloryczne zyskuje coraz więcej miłośników? Może dlatego, że dużo mówi się o jego korzystnym wpływie na zdrowie człowieka. Poleci je każdy lekarz i dietetyk. Co w nim takiego wyjątkowego?

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

Zdjęcia na temat: z awokado
  • Franck Provost, OLEO SUPREME – szampon odżywczy do włosów suchych 300ml
Wideo na temat: z awokado
  • Dlaczego warto jeść awokado?

    Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy. W swojej diecie awokado powinny uwzględnić osoby, które mają problemy ze wzrokiem. Jest ono bowiem bogactwem luteiny i zeaksantyny. Z ich ilością nie należy jednak przesadzać, bo są

  • Dlaczego warto jeść awokado?

    Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy. W swojej diecie awokado powinny uwzględnić osoby, które mają problemy ze wzrokiem. Jest ono bowiem bogactwem luteiny i zeaksantyny. Z ich ilością nie należy jednak przesadzać, bo są

  • Jak prawidłowo otworzyć awokado?

    Kucharka Beata Śniechowska w programie "Teraz kuchnia" przygotowała pastelowy chłodnik z awokado. Jak prawidłowo je otworzyć? Natomiast dietetyk sportowy Justyna Mizera wyjaśniła, jakich wartości odżywczych dostarcza nam awokado oraz jakie cenne składniki mają kiełki. (Źródło: TVN Meteo Active/x-news)