• Informacje na temat:

    z awokado

Przepisy na temat: z awokado
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • niskokaloryczna alternatywa dla prawdziwego masła :)))

  • Zapiekane awokado

    Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 jaja szczypta suszonego tymianku pieprz, sól Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę i delikatnie powiększ dziurkę po pestce łyżką, tak by zmieściło się jajko. Wbij po jednym do połówki awokado. Połóż je na ruszcie i zapiekaj ok. 12-15 minut. 2. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Wraz...

  • Smaczna i zdrowa przekąska z awokado.

  • Awokado... włóż do skarpetki

    Wszyscy miłośnicy awokado wiedzą, jak trudno trafić w sklepie na idealnie dojrzały owoc. Nie zawsze możemy odłożyć go i czekać, aż dojrzeje. Jest jednak sprytny sposób: włóżmy je do skarpetki! Znalazła się nawet firma, która takie skarpetki na awokado oferuje.

  • Pyszne śniadanie - awokado, słonecznik, oliwa, bazylia, szczypiorek, sól i pieprz, blender no i do roboty.

  • Frytki z awokado

    Jako dodatek do dań, albo smakowita przekąska – nie ważne w jaki sposób schrupiesz frytki z awokado i tak skradną twoje serce i żołądek!

  • Pasta z awokado z powodzeniem może zastąpic masło

  • Pasta z awokado

    Składniki: ●2 dojrzałe awokado ●szklanka pokrojonej drobno czerwonej papryki ●ew. kawałeczek posiekanej chili dla zaostrzenia smaku ●2 łyżki soku z cytryny ●pół pęczka pokrojonej świeżej bazylii ●opcjonalnie 60 g kremowego twarożku ●sól, pieprz ●oliwa z oliwek ●ogórek do dekoracji Przygotowanie: 1. Awokado umyj, obierz, z każdego usuń pestkę. Następnie zielony miąższ rozgnieć...

  • Mozzarella w trochę innym wydaniu niż zazwyczaj. Smacznego.

Artykuły na temat: z awokado
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc i, co więcej,...

  • Jak kupować awokado

    Przy wyborze awokado rzeczą drugorzędną jest kolor skórki.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Odżywcze awokado

    Robiłaś guacamole, została ci odrobina awokado? Zrób z tego maseczkę!

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Uczta z awokado

    Świetnie smakuje z fetą lub pieczonym, zimnym łososiem. Awokado i mango to też zgrany duet. Dla zaostrzenia smaku sałatki można dodać chili.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Jajka w awokado

    Awokado opłucz starannie pod bieżącą wodą, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż trochę miąższu.W żaroodpornym naczyniu zrób podpórki ze zwiniętej folii aluminiowej. Ułóż na nich połówki awokado tak, żeby wierzch był jak najbardziej płasko.  Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, obsyp nimi połówki awokado i wbij po jednym jajku (aby białko się nie wylewało można wbić samo żółtko i tylko trochę białka...

  • Dietetyczne przepisy to poradnik kulinarny odkrywający tajniki ekspresowego przyrządzania pysznych niskokalorycznych dań, które pozwalają szybko i trwale schudnąć, a równocześnie zapewniają mnóstwo energii i doskonale wpływają na stan zdrowia oraz wyniki badań i samopoczucie. Na czym polega fenomen receptur zamieszczonych w tej książce? Doskonale zbilansowane różnorodne dietetyczne dania ‒ szybkie przekąski, koktajle, zupy, dania główne i desery ‒ dzięki zawartym w nich maksymalnym dawkom...

Zdjęcia na temat: z awokado
  • Franck Provost, OLEO SUPREME – szampon odżywczy do włosów suchych 300ml
Wideo na temat: z awokado
  • Dlaczego warto jeść awokado?

    Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy. W swojej diecie awokado powinny uwzględnić osoby, które mają problemy ze wzrokiem. Jest ono bowiem bogactwem luteiny i zeaksantyny. Z ich ilością nie należy jednak przesadzać, bo są

  • Dlaczego warto jeść awokado?

    Awokado posiada wiele właściwości zdrowotnych. Znajdujący się w tym owocu kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu, natomiast potas, witaminy C,E,A,K oraz z grupy B mają dobroczynny wpływ np. na układ nerwowy. W swojej diecie awokado powinny uwzględnić osoby, które mają problemy ze wzrokiem. Jest ono bowiem bogactwem luteiny i zeaksantyny. Z ich ilością nie należy jednak przesadzać, bo są

  • Jak prawidłowo otworzyć awokado?

    Kucharka Beata Śniechowska w programie "Teraz kuchnia" przygotowała pastelowy chłodnik z awokado. Jak prawidłowo je otworzyć? Natomiast dietetyk sportowy Justyna Mizera wyjaśniła, jakich wartości odżywczych dostarcza nam awokado oraz jakie cenne składniki mają kiełki. (Źródło: TVN Meteo Active/x-news)