• Informacje na temat:

    yorkshire pudding

Przepisy na temat: yorkshire pudding
  • Yorkshire pudding

    W kuchni brytyjskiej to klasyczny dodatek do mięs. Znalazł się również w menu weselnego przyjęcia Williama i Kate.

  • Kuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów :) Ja też jej wielką zwolenniczką nie jestem, ale są w niej pewne perełki! Jedną z nich jest właśnie pudding Yorkshire. Jest świetnym dodatkiem do mięsnych sosów. Idealnie zastąpi ziemniaki lub kaszę ;)

  • Menu z weselnego przyjęcia Williama i Kate!

    ...ziarnistą i glazurą z miodu Paszteciki z wędzonym łupaczem i Guacamole z groszkiem Miniaturowy Yorkshire Pudding i pieczeń z polędwicy wołowej i musem chrzanowym Ciasto Opera Pate de Fruit...

  • Cudowne proste babeczki. Yorkshire pudding – potrawa kuchni angielskiej, znana i spożywana na terenie całej Wielkiej Brytanii. Na obiad i deser.

  • Ciacha przypominają yorkshire pudding lub popovers z tym, że w ich składzie przeważa mąka owsiana :)

  • Tradycyjne danie kuchni angielskiej,podane z pieczenią i aromatycznym sosem tworzy zestaw idealny.

  • pyszne, lekkie, idealne jak zostaje nam czerstwa chalka korzystalam z przepisu A. Kręglickiej (z moimi modyfikacjami)

  • Chia - to ostatnio modne słowo, a tak naprawdę to ziarenka szałwii hiszpańskiej posiadające witaminy, minerały i antyoksydanty Te maleństwa zawierają w sobie: 8 razy więcej kwasów Omega-3 niż dziki łosoś, 15 razy więcej magnezu niż brokuły, 6 razy więcej wapnia niż mleko, 3 razy więcej żelaza niż szpinak, 4 razy więcej selenu niż len, 2 razy więcej błonnika niż otręby. Zachęceni do wypróbowania chia? To do dzieła! :-)

  • Pyszny, delikatny pudding z brązowego ryżu, na śniadanie, podwieczorek lub kolację.

  • Szybkie, proste

Artykuły na temat: yorkshire pudding
  • Świat na talerzu o poranku

    ...i Białorusi. Podczas rosyjskiego śniadania na talerzu mogą pojawić się również oladi, czyli rodzaj wschodnich naleśników. Można je porównać do brytyjskiej potrawy yorkshire pudding albo do polskich racuchów...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Tym razem uczestnicy staną przed trudnym zadaniem. Będą musieli przygotować surowe ciasto, które ma nadawać się do spożycia oraz pudding z przyrządzonym własnoręcznie serem ricotta. Pierwszy odcinek nowej serii jednego z najsłodszych programów TVP za nami. Zadania jakie postawili w nim przed kucharzami jurorzy nie były łatwe. W konkurencji technicznej amatorzy cukiernictwa piekli babę drożdżową, która miała pokazać czy uczestnicy potrafią obchodzić się z tak wymagającym ciastem. Jak się...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Śniadania nie musza być nudne i powtarzalne. Śniadania musza być dostosowane do potrzeb energetycznych każdego z nas. Warto przywiązywać im więcej uwagi, a nawet wstać chwilę wcześniej i celebrować poranek pysznym posiłkiem wraz z całą rodziną. Śniadania to bez wątpienia najważniejszy posiłek dnia. Niestety, często, w biegu zapominamy o traktowaniu tego posiłku poważnie, nie tylko przyrządzając śniadania sobie, ale i dzieciom. Nie zwracamy uwagi na różnorodność produktów, dobieranie...

  • Pizza, hamburgery, frytki, tortille…aż ślinka cieknie na samą myśl o fast foodach, ale przecież są one też najczęściej wymieniane jako przykłady niezdrowej żywności. Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Jak zadbać o wartości odżywcze, nie tracąc przy tym smaku? Dlaczego domowy fast food może być lepszy od tego serwowanego w popularnych sieciówkach? I w końcu jak przygotować te dania prosto, apetycznie i (zgodnie...

  • Niemal każdy wielbiciel dobrej kuchni uwielbia programy kulinarne. I niemal każdy wielbiciel uważa, że danie z ekranu przygotowałby lepiej... Fot. 123RF/Picsel Nie jesteśmy wyjątkiem. Chętnie śledzimy gotowanie w wykonaniu gwiazd i równie chętnie sprawdzamy przepisy we własnych kuchniach. Specjalnie dla was wybraliśmy 10 przepisów inspirowanych pomysłami kulinarnych celebrytów. Potraficie gotować lepiej niż Magda Gessler, Pascal Brodnicki, czy Maciej Kuroń?   Przegląd kulinarnych inspiracji...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej. Przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia w jednej książce wydawnictwa Buchmann. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli. Książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę ze...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...