• Informacje na temat:

    wzory bitej smietany

Przepisy na temat: wzory bitej smietany
Artykuły na temat: wzory bitej smietany
  • Walentynkowa Molten Hot Chocolate skradnie Wasze serca!

    ...czekolady! Napój uzupełnia warstwa puszystej bitej śmietany Chocolate espresso, przyozdobionej sosem o takim samym smaku.  Molten Hot Chocolate to doskonały pomysł na idealną randkę. Już na samym(...) Velvet”. Razem z Molten Hot Chocolate stanowią naprawdę zgraną parę!  Nie zabraknie też miłych niespodzianek dla fanów marki, dla których przygotowano nowe wzory Kart Starbucks w kształcie...

  • Latte art to sztuka malowania mlekiem na kawie. Polega ona na tym, że barista odpowiednio wlewając mleko z dzbanka do filiżanki tworzy na powierzchni napoju różne artystyczne wzory. Jest to sztuka, którą opanowali tylko nieliczni. Najlepszych z najlepszych zobaczysz w Krakowie na Targach Horeca. Jak mówią bariści na powierzchni kawy można namalować wszystko jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia baristy. Wzory, które bariści będą musieli wykonać na kawie to m.in. serce, rosetta, twarz, smok,...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...uzyskać poprzez wprowadzenie bitej śmietany zamiast warstwy ciężkiej masy przygotowanej na bazie masła. Tutaj decyzja należy do państwa młodych. Kilka słów o formie Tort to element, który zostanie...

  • Słodki biszkopt i śmietanowy krem z nutką wanilii, a to wszystko przełamane lekko kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Biszkopt 4 jaja szczypta soli200 g drobnego cukru - może być cukier puder2 łyżeczki kakao180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki zimnej wody Krem 600 ml śmietany 36% cukier puder do smakukilka kropel aromatu waniliowego1 łyżeczka żelatyny spożywczej3 łyżki gorącej wody Dżem ½ kg czarnej lub czerwonej porzeczki (do wyboru)½ opakowania cukru żelującego3-4...

  • Targi w Karkowie oraz Akademia Espresso firmy PRIMULATOR zapraszają na najważniejszą kawową imprezę na południu Polski. Na zawody zapraszamy baristów, właścicieli kawiarni i wszystkich wielbicieli czarnego złota. Najlepsi bariści z całej Polski staną do walki o tytuł Krakowskiego Mistrza Latte Art. Fot. 123RF/Picsel Latte art to sztuka malowania mlekiem na kawie. Polega ona na tym, że barista odpowiednio wlewając mleko z dzbanka do filiżanki tworzy na powierzchni napoju różne artystyczne...

  • Nie wyobrażasz sobie początku dnia lub spotkania towarzyskiego bez filiżanki aromatycznej kawy z pysznymi dodatkami? Zastanawiałeś się kiedykolwiek, jak profesjonalny barista wyczarowuje niezwykłe wzory na powierzchni kawy? Dzięki tej książce z codziennego napoju stworzysz wyjątkowe dzieło sztuki. Proste opisy, sfotografowane krok po kroku uczą przyrządzania różnych rodzajów kawy i kawowych drinków. Wśród przepisów znalazły się zarówno tradycyjne espresso, pyszne latte, cappuccino i...

  • Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny deser na ciepłe letnie popołudnie. Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Nie tylko my z przyjemnością spożywamy owoce leśne, inne nacje również lubują się w smaku żurawiny czy jagód. Szkoci z malin przyrządzają deser o nazwie "Cranachan" - jest to prosta kombinacja owoców, bitej śmietany, podpieczonych płatków...

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Już w niedzielę zobaczymy kolejne etap zmagań małych cukierników. Tym razem będą musieli zmierzyć się z zadaniem, które mogłoby sprawić kłopot niejednemu dorosłemu. Fot. materiały partnera W ubiegłym odcinku uczestnicy programu "Bake Off Junior" zmagali się z dwoma przepisami, które znają i kochają niemal wszyscy Polacy. Pierwszym z nich była wuzetka, czyli czekoladowy biszkopt przełożony domowej roboty dżemem oraz puszystym kremem na bazie bitej śmietany. Już na samym początku zmagań...