• Informacje na temat:

    wz z powidłami

Przepisy na temat: wz z powidłami
  • Przekładaniec z powidłami

    ...placek. Piecz po ok. 20 minut w 170°C. Gdy placki ostygną, przełóż je powidłami i odstaw na kilka dni. Dzień przed podaniem polej polewą z czekolad rozpuszczonych w gorącej śmietance. Posyp orzechami.

  • Pyszne czekoladowe ciasto, przekładane delikatnym, aksamitnym kremem, polane delikatną czekoladą. Wprost rozpływa się w ustach.

  • Powidła śliwkowe

    Powidła śliwkowe możemy przygotować na dwa sposoby - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Szybkie i niedrogie ciasto, które smakuje całej rodzinie. W dodatku bardzo proste do wykonania.

  • Pączki z powidłami z suszonych moreli

    Domowe smakują najlepiej!

  • Dziś wuzetkę można kupić niemal w każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet. Najczęściej jednak spotkać ją możemy w klasycznym wydaniu – czyli czekoladowy biszkopt, posmarowany warstwą marmolady i przełożony bitą śmietaną, z wierzchu polany czekoladą i ozdobiony kleksem bitej śmietanki.

  • Surówka z marchewki i jabłka z powidłami porzeczkowymi

    Sposób przygotowania Jabłka umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić  na kawałki i skropić sokiem z cytryny. Spaghetti z marchewki włożyć do salaterki,...

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Powidła śliwkowe

    Z imbirem, cynamonem i estragonem

  • Pyszne i lekkie ciacho- domowe idealne na spotkania z rodzinka i przyjaciółmi przy kawce:-)

Artykuły na temat: wz z powidłami
  • Piernik z powidłami

    Bożonarodzeniowy piernik.

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF/Picsel Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was...

  • Drożdżowe ślimaczki z powidłami

    ...stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na prostokąt o wym. 40x45 cm. Placek posmaruj powidłami, pozostawiając wolnebrzegi. Brzegi ciasta posmaruj wodą. Placek zroluj. Rulon pokrój na 16 plasterków. Ułóż...

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Powidła czas zacząć!

    ...na śniadanie, idealne do wszystkich ciast. Bez tych powideł jesień się nie liczy! Magda Gessler W tych przepisach wykorzystasz powidła: Ciasta z powidłami Żeberka bejcowane Rogaliki z powidłami...

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was nasi...

  • To o powidłach musisz wiedzieć

    Z jakich owoców robi się powidła? Najczęściej ze śliwek węgierek. Ale ja przygotowuję je również z żółtych mirabelek, moreli lub wiśni.

  • Jeśli uwielbiacie ciasta z powidłami i bezą, konieczne wypróbujcie przepis Magdaleny. Ciasto200 g mąki pszennej100 g cukru trzcinowego50 g mąki ziemniaczanej150 g mielonych migdałów150 g masła5 żółtek Śliwki2 łyżki mąki ziemniaczanej850 g węgierek Beza5 białekszczypta soli200 g cukru2 łyżki cynamonu CiastoMąkę pszenną zmieszać z cukrem trzcinowym, kopiastą łyżką mąki ziemniaczanej oraz zmielonymi na mąkę migdałami. Dodać zimne masło oraz pięć żółtek. Wszystko sprawnie zagnieść, gotowe ciasto...

  • Dżemy, powidła i konfitury Łowicz

    Rodzina dżemów, powideł i konfitur Łowicz to ponad trzydzieści smaków, które możemy odkrywać każdego dnia miesiąca i roku. Sprawią, że codzienne śniadanie będzie miało wyjątkowy smak.

  • Jednorożce to niewątpliwie hit ostatniego roku. Tak ozdobione muffinki, bez wątpienia spodobają się każdej dziewczynce. Babeczki 2 jaja⅓ szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego2/3 szklanki mąki pszennej½ szklanki drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka sody oczyszczonej¾ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu mielonego¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej¼ łyżeczki soli1 szklanka startej marchwi1 szklanka...

Zdjęcia na temat: wz z powidłami
Wideo na temat: wz z powidłami