• Informacje na temat:

    wykwintny placek

Przepisy na temat: wykwintny placek
  • Naleśniki z twarogiem i pomarańczą

    Ze zwyczajnych placków z mąki, jajka i mleka można stworzyć wykwintny deser. Spróbuj sama!

  • Wykwintny placek z letnimi jabłkami, a tak potocznie ucierana szarlotka. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu tylko odpowiednie składniki trzeba mieć pod ręką. Placek po upieczeniu jest puszysty i delikatny, sam rozpływa się w ustach.

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Smaczny i delikatny serniczek do kawy.

  • Jagody! Dobrze, że są!

    .... Wałkujemy je na placek grubości około 3 mm, szklanką wycinamy kółeczka. 3. Wykonanie: Jagody posypujemy bułką tartą i cukrem. Łyżeczką nakładamy po porcji na ciasto, które składamy na pół i mocno(...) podaniem placek posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy melisą oraz świeżymi owocami. Wartość odżywcza 1 porcji 276 kcal; Białko 11,9g/Tłuszcz 36,2 g/Węglowodany 52 g...

  • bardzo wykwintny sernik, dla smakoszy,,,znalazłam go w necie i musiałam wypróbować,,,

  • Kuchnia francuska

    Powszechnie wiadomo, że Francuzi są dumni ze swojej kuchni, może nawet za bardzo, gdyż uważają ją za najlepszą na świecie. Jadają oczywiście żaby, ślimaki, ostrygi, foie gras i różne zaskakujące dziwactwa. Ale nie tylko one stanowią o bogactwie francuskiego stołu, podobnie jak francuski chleb nie sprowadza się wyłącznie do bagietek.

  • sernik jest przepyszny upiekłam go z serwa warzonego w domu z wiejskiego mleka. Sera nie mieliłam bo był bardzo kremowy jak i z cukrem trzeba uważać aby nie przesadzić bo ten ser nie jest wcale kwaśny wiec lepiej dać mniej i ewentualnie w razie potrzeby dosypać.

  • podpatrzony

  • W sumie nie za dużo roboty a jaki efekt!!!

Artykuły na temat: wykwintny placek
  • Placki z dyni z camembertem i marynowaną surową dynią

    .... C. Szczypiorek posiekaj drobno, dodaj do dyni pokrojonej w kostkę, dodaj ocet, miód, łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz. Wymieszaj i marynuj przez 15 minut. Ser pokrój w plastry. Upieczony placek wyłóż na deskę(...) nudne, a dania banalne w smaku. Prezentuje przepisy wykwintnych dań, zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów, które można przygotować wraz z dziećmi. Joseph Seeletso zdobył wykształcenie...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Gęsina wraca do łask! Ta polska hodowana jest na naturalnej karmie. Ma tylko 3,5 - 5 proc. tłuszczu (wieprzowina ponad 30!). W smaku jest krucha i delikatna. Polecamy na niedzielny obiad.

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Noworoczny tort Marty Grycan

    Czekoladowy, wykwintny deser jest idealny na uczczenie ważnej okazji.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Sezon na szparagi

    ...półmisku. Polać przygotowanym sosem. Obok ułożyć plasterki szynki. Danie udekorować ziołami. Pikantny placek szparagowy Składniki na 4 porcje: 15 dag orkiszowej mąki typ 630 DD5 dag + 1 łyżeczka(...) około 5 minut. Zioła opłukać, posiekać (część zostawić do dekoracji). 2. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na placek o wymiarach 22x32 cm. Wyłożyć nim natłuszczoną formę. Rozłożyć...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Bundz, bryndza i oscypek

    W jesienne wieczory możesz podać na stół prostą, acz wykwintną zapiekankę z krążków sera owczego zapieczonych z pomidorami. Pycha!

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....