• Informacje na temat:

    wykwintne danie z mięsa mielonego

Przepisy na temat: wykwintne danie z mięsa mielonego
  • Rolada z grzybami

    Wykwintne danie na święta...

  • Popularne danie obiadowe wzbogacone dodatkowymi składnikami ,smakuje wybornie

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet...

  • Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone"

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    .... zawiń w folię aluminiową lub wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 80-100 st. C). 2 Na patelnię do tłuszczu po smażeniu mięsa wsyp resztę mąki. Zasmaż nie rumieniąc. Dodaj masło i mieszaj aż się(...) i panierować w tartej bułce. Panierkę docisnąć dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Włożyć sznycle i usmażyć na średnim ogniu na złoty kolor po około 5 - 6 minut z każdej strony. Podawać...

  • Sprawdzony przepis na "Wykwintne klopsiki w grzybowym sosie"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek. Ciekawy efekt wizualny i pyszny smak. Można serwować na ciepło lub zimno jako danie obiadowe lub wędlinę do kanapek.

Artykuły na temat: wykwintne danie z mięsa mielonego
  • Wykwintne pieczyste

    Soczyste, delikatne i długo świeże. Pieczone mięso – wyborne na zimno lub jako danie główne na świąteczny obiad.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Homar w sosie kokosowo-kolendrowym z krokietami ze słodkich ziemniaków i imbiru

    Wykwintne danie zadowoli każdego. Sos podkreśla delikatność mięsa.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Śródziemnomorskie puree z kotletem jagnięcym

    ...odpowiednio dobrane dodatki sprawią, że puree ziemniaczane stanie się wykwintnym i interesującym daniem.

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Sposoby na łososia

    Jest nie tylko jedną z najsmaczniejszych ryb, ale także przysmakiem, który bez wahania możesz podać na wykwintnej kolacji albo na zwykłe śniadanie. Twoje zdrowie też podziękuje ci za łososia w diecie.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...