• Informacje na temat:

    wyborne spaghetti

Przepisy na temat: wyborne spaghetti
  • Takie pączki smaży bardzo często moja Mama, są przepyszne.

  • Sprawdzony przepis na "Wyborne paszteciki grzybowe"

  • Mój eksperyment w kuchni, roladki wyszły mi super, smakują wybornie.

  • Sprawdzony przepis na "Wyborne kotlety z kaszy jęczmiennej"

  • Wyborny i delikatny śledź na przekąskę.

  • Pożywne, pyszne danie idealne na rodzinny obiad.

  • Pomysł na szybki sycący obiad ;)

  • Zapewne na smakerze wiele przepisów na spaghetti już się znalazło, w końcu jest to popularne i klasyczne danie, jednak ja swój "styl" w spaghetti wypracowywałam długo, walcząc z sosami z torebek i słoików i chciałabym się tym "stylem" podzielić... http://ugotowaneserce.blogspot.com/

  • Prosty przepis na spaghetti ale jest pyszny i łatwy do przygotowania.Aromat świeżych ziół i przypraw sprawia że poczujemy się jak we Włoszech.

  • Przepisów na to danie jest wiele.Jednak postanowiłam, że podzielę się swoim.Może nie ma w nim nic nadzwyczajnego ale jest to przepis szybki, prosty i jeden z moich ulubionych. Zapraszam.;)

Artykuły na temat: wyborne spaghetti
  • Oliwki OLE!

    Oliwki, bardzo ważny składnik kuchni śródziemnomorskiej, od niedawna zdobywają coraz większą popularność i uznanie w Polsce. Dodaje się je do sałatek, potraw mięsnych, rybnych, pizzy, spaghetti. Nie tylko podnoszą walory smakowe i odżywcze potraw, ale są wspaniałą ozdobą stołu. Doskonale pasują do piwa i aperitifów. Oliwki OLE! dostępne są w kilku wariantach: Oliwki zielone drylowane faszerowane...

  • Lubisz błyskawiczne przepisy, w których króluje spaghetti? Jeśli tak, wybierz jeden z trzech składników, a Stefano zaprezentuje Ci pomysł na przepyszne danie. Tym razem Stefano wraz z Marco przygotują dla Ciebie dania z makaronem spaghetti. Zadecyduj czy wolisz błyskawiczne spaghetti z anchois, kurczakiem i dodatkiem zielonego pesto, czy może masz ochotę na nieskomplikowany posiłek ze spaghetti z czerwonym pesto i mozzarellą w roli głównej. Masz do wyboru również przepis na makaron z...

  • Bazylię/pietruszkę, orzeszki/migdały, czosnek i parmezan zmiksować. Miksując powoli wlewać oliwę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym al dente makaronem (spaghetti, tagiatelle, fettucine). Na koniec posypać świeżo startym parmezanem. Smacznego!

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Joanna Sznajder: Uczę gotować w Toskanii

    ...tak duża popularność włoskiej kuchni?  - Kuchnia włoska to jedna z najbardziej rozpowszechnionych kuchni na świecie. Pizzę czy spaghetti można zjeść w każdym zakątku globu. Zalety diety śródziemnomorskiej znane są od dawna: oliwa z oliwek, sery, szynki, miody, zioła, wyborne czerwone wino to zasługa klimatu i bajecznego położenia.Podstawą sukcesu włoskiej kuchni są świeże produkty. A co się...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Pomidory w każdej postaci

    ..., słodki smak. Nadają się do przystawek, makaronów, risotto, dań z soczewicy. Świetne na sos do spaghetti oraz jako przekąska dla dzieci. Koktajlowe Małe o wyrazistym lekko słodkim smaku. Bywają...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Księga smaków: Śledź

    ...groszkiem. Spaghetti ze śledziem Ugotuj makaron al dente. Podsmaż czosnek, pokrojoną papryczkę chili, kapary i kawałki łodyżek pietruszki. Gdy się lekko zezłocą, dodaj pokrojone w paski filety...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

Wideo na temat: wyborne spaghetti
  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Makaron "Puttanesca"

    Makaron puttanesca to jeden z najpopularniejszych przepisów, który pochodzi się z Włoch. Znane na całym świecie spaghetti alla puttanesca to wyjątkowe połączenie typowych składników kuchni włoskiej - pomidorów, oliwy z oliwek, kaparów, czosnku i wybornego anchois. Przepis na taki makaron to nie tylko pyszna, ale i sycąca propozycja na obiad, a przygotowanie jest banalnie proste. Zobaczcie nasz