• Informacje na temat:

    wuzetka slaska

Przepisy na temat: wuzetka slaska
  • Skromna wersja wuzetki w moim wykonaniu,prosta i smaczna,w sam raz na weekend do kawy lub na święta ;-)

  • Ciastko, które uwielbiam! Do niedawna kupowałam je w cukierni, bo wydawało mi się, że jest bardzo pracochłonne w przygotowaniu. Znalazłam jednak przepis w książce, którą dostałam od Ewy Wachowicz i wypróbowałam. Ciacho jest po prostu genialne w smaku! Zwłaszcza, że masa zrobiona jest z …. białego sera. Wypróbujcie sami :)

  • Proste i b,b. pyszne

  • polecam do kawy....

  • Szybki i prosty przepis na efektowne ciasto:)

  • Ciasto kawosza. Do kawki idealna W-zka

  • Szybkie i proste ciasto, które z pewnością posmakuje tym, którzy nie lubią tłustych mas na bazie masła. :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka"

  • Pyszne i łatwe do zrobienia

  • Pyszna domowa wuzetka,łatwa w wykonaniu i smakuje obłędnie.

Artykuły na temat: wuzetka slaska
  • Tym razem uczestnicy spróbują przygotować znakomite wuzetki i karpatki w postaci eklerki. Czy wszyscy poradzą sobie z tymi wypiekami? Oglądajcie ich zmagania o 15:15 w TVP2! Mali cukiernicy w poprzednim odcinku, w konkurencji technicznej zmierzyli się z bardzo trudnym, jak się okazało zadaniem. W menu bowiem zagościła tarta z warzywami. Jurorzy podzielili uczestników na dwie grupy: ogórków i pomidorów. Dzieci z drużyny ogórków musiały przygotować tatrę według przepisu Krzysztofa Ilnickiego...

  • Już w niedzielę zobaczymy kolejne etap zmagań małych cukierników. Tym razem będą musieli zmierzyć się z zadaniem, które mogłoby sprawić kłopot niejednemu dorosłemu. Fot. materiały partnera W ubiegłym odcinku uczestnicy programu "Bake Off Junior" zmagali się z dwoma przepisami, które znają i kochają niemal wszyscy Polacy. Pierwszym z nich była wuzetka, czyli czekoladowy biszkopt przełożony domowej roboty dżemem oraz puszystym kremem na bazie bitej śmietany. Już na samym początku zmagań...

  • Stało się. Nadeszła jesień i powoli powinniśmy pożegnać się z deserami lodowymi oraz innymi, typowo letnimi, smakołykami. Nie powinniście się jednak martwić. Nasi użytkownicy znają ciekawe propozycje na każdą porę roku. Nie musimy zaglądać w kalendarz - wystarczy obserwacja najpopularniejszych przepisów na Smakerze, aby upewnić się, że jesień rozgościła się już u nas na dobre. Znacznie chętniej poszukujecie receptur na treściwe dania, które łączą w sobie najróżniejsze sezonowe smaki. W...

  • Czy ciasto może być zdrowe i niskokaloryczne? Oczywiście, że tak! Dziś prezentujemy 10 przepisów, które z pewnością osłodzą wam każdą dietę. Fot, 123RF Sądziliście, że osoby na diecie muszą zapomnieć o ciastach i różnego rodzaju słodkościach? Na szczęście nie jest to do końca prawdą. Oczywiście, jeśli chcecie zgubić kilka kilogramów, lepiej omijać szerokim łukiem torty z wieloma warstwami bitej śmietany i kremu maślanego. Jednak są ciasta, które zaspokoją nasz apetyt na słodycze i nie wpłyną...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Czy taka forma wuzetki będzie hitem? Niewątpliwie Julia wpadła na fantastyczny pomysł, ale czy deser sprosta wymaganiom jurorów? Składniki 115 g mąki pszennej 25 g kakao6 jaj150 g drobnego cukru 40 g masła500 g świeżych malin 350 g cukru żelującego700 ml śmietanki 30%4 tabliczki mlecznej czekolady2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady 2 paczki białej masy cukrowej lub lukru plastycznego 500 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania Przesiać mąkę i kakao....

  • Wojtek do swojej wuzetki postanowił użyć dżemu morelowego. Jak myślicie czy ten pomysł spodobał się jurorom? Ciasto 8 jaj250 g cukruszklanka mąki15 łyżek kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki oleju rzepakowego Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem do uzyskania sztywnej piany. Powoli dodać cukier i żółtka. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki, delikatnie mieszając łyżką. Wlać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12 cm na 25 cm) i...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...