• Informacje na temat:

    wrap salsa

Przepisy na temat: wrap salsa
  • Smaczna i zdrowa propozycja na letnią przekąskę lub lekkie danie piknikowe

  • fajna przekaska na szybko

  • Wrap to smaczna kanapka w wykonana z okrągłego płaskiego chleba z dowolnym nadzieniem. Moja propozycja to soczysta pierś z kurczaka w panierce z czipsów.

  • Zamiast kanapki.

  • Salsa pomidorowa

  • Pyszna salsa (do sloikow)

  • Uniwersalna salsa, uniwersalny sos pomidorowy - doskonała baza do wielu dań - wystarczy dodać ekstra składnik (np. bazylię, jeśli przygotowujecie spaghetti). Idealna do potraw kuchni arabskiej czy meksykańskiej.

  • O :) Kuchnia aborygenów ,przejmująca wpływy kuchni europejskiej i azjatyckiej. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.

  • Prosta aromatyczna salsa, bezpieczna dla osob majacych problemy z cukrzyca.Mozna podawac z przegrzebkami, ryba lub kurczakiem.

  • Wpaniala niskokaloryczna salsa, doskonaly dodatek do stekow z grilla, omletow z warzywami czy jako dip do chipsow kukurydzianych

Artykuły na temat: wrap salsa
  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Znasz osobę, która nigdy nie narzeka na stres? A może jesteś jednym z takich szczęśliwców? Jeśli tak, to gratulacje: jesteś jednym z naprawdę niewielu! Tym, którzy zmagają się ze stresem, polecamy 10 sprawdzonych, kulinarnych sposobów na stres. Czekolada to jeden ze sposobów na stres, z którym nie można przesadzać / fot. 123rf.com Poszczególne składniki odżywcze dostarczane w diecie mogą wpływać na psychikę zarówno korzystnie, jak i negatywnie. Za pomocą kilku kęsów wybranych potraw możesz...

  • IX Międzynarodowy Festiwal Kultury Hiszpańskojęzycznej - ŁÓDŹ 2010 Jak smakuje paella? Jak przyrządzić gaspachio? Z czego robi się Tinto de Verano? Odpowiedź na te oraz inne kulinarne pytania będzie można znaleźć podczas Dni Kuchni krajów hiszpańskojęzycznych i świata kultury flamenco w ramach IX Międzynarodowego Festiwalu Kultury Hiszpańskojęzycznej "Viva Flamenco". Przez dziesięć dni pomiędzy 16 a 25 lipca kucharze i barmani najlepszych łódzkich restauracji i pubów przygotowywać będą...

  • „To książka o sile geniuszu kulinarnego. Opowieść, która pobudza zmysły i apetyt na życie” powiedział o tej książce Wojciech Modest Amaro W XV-wiecznej Florencji, mieście zmysłów, każdy jest artystą. Młody Leonardo da Vinci uczy się mieszania pigmentów, a Nino Latini łączy cynamon, pieprz, gałkę muszkatołową i wanilię. Jego daniom nie potrafią się oprzeć Medyceusze, kardynałowie, a nawet sam papież. Kiedy jego ukochana Tessina zostaje zmuszona do ślubu z podstarzałym arystokratą, Nino...

  • Zobacz, jak zaserwować dania przygotowane z dbałością o najdrobniejsze detale. Zastawa obiadowa Fala Komplet obiadowy Fala marki Ambition to produkt wysokiej jakości, o oryginalnym wzornictwie, oraz atrakcyjnej cenie. Charakteryzuje się bardzo wysoką jakością materiałów użytych do jego produkcji. Specjalna technologia i dodatkowa powłoka sprawiają, że brzegi są wzmocnione, dzięki czemu porcelana jest wyjątkowo odporna i nadaje się do używania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce....

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...