• Informacje na temat:

    wołowina prosto z patelni

Przepisy na temat: wołowina prosto z patelni
  • Z garnków świata: Szwecja

    Jansona - ziemniaki zapiekane z sardelami, anchois prosto z puszki: ziemniaki kroi się w plastry, przekłada się je anchois, zalewa olejem, dodaje masła i zapieka w piekarniku - to szybki przepis Roberta(...) i dodaj cukier. Przykryj, ale pamiętaj, by para miała ujście. Uduszone filety ułóż na odwróconym do góry dnem talerzu i połóż na patelni lub garnku z gotującą się wodą. Przykryj i od momentu zagotowania...

  • Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)

  • nawet dobre na śniadania i klacje.

  • Pyszne,kruche i dietetyczne mięsko.Z dodatkiem brokuła z wody obłędnie smakuje.Serdecznie polecam:)

  • Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"

  • Sprawdzony przepis na "Wołowina po debreczyńsku"

  • Przepyszny smak wołowego mięsa.

  • Placki prosto z patelni przepisu mojej prababci. Robi się je wyłącznie na patelni.

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

Artykuły na temat: wołowina prosto z patelni
  • Wołowina po debreczyńsku

    ...w paski. Na patelni rozgrzej smalec i zrumień na nim plastry wołowiny. Następnie prosto z patelni przełóż mięso do rondla i osól je. Na tym samym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę. Oprósz ją przyprawami. Dodaj roztarty czosnek i zalej na patelni 1/2 filiżanki wody. Gdy woda zacznie wrzeć, przelej wszystko do garnka z wołowiną. Mięso duś pod przykryciem 50 minut. Po 30 minutach duszenia dodaj...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    .... Mięso pokroić w małą kostkę i przesmażyć na oleju, doprawić. Na suchej patelni uprażyć pokrojony boczek. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w piórka, oliwki w plasterki. Ciasto rozwałkować i ułożyć...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Nasyć się latem

    ..., sok z cytryny, oliwę i 100 ml wody. Zmiksuj raz jeszcze. Upieczoną polędwicę wołową wyjmij z piekarnika i odstaw na 5-10 minut. Rozgrzej połowę pozostałej oliwy na patelni i dodaj połowę jarmużu. Duś(...) możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Wołowina orientalna (dla 4 osób) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 400 g ryżu, 3 łyżeczki oleju sezamowego...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Szalotka

    Szalotka zawiera dużo substancji antynowotworowych, pomaga obniżyć ciśnienie, a zawarte w niej naturalne antybiotyki pomagają leczyć przeziębienie i grypę. Wielbicielką szalotek jest Cameron Diaz, znana z prowadzenia zdrowego trybu życia. Jej przepis jest dziecinnie prosty. Pokrój szalotki drobniutko. Na patelni rozgrzej olej (najlepiej słonecznikowy) i duś cebulki przez ok. 20 minut z dodatkiem...

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta pracował 5 lat nad...

  • Smaczne i zdrowe gotowanie

    ..., nie może zdominować potrawy. Patelnia do smażenia naleśników powinna być pokryta jedynie bardzo cienką warstwą tłuszczu. Do rozprowadzania oleju najlepiej użyć delikatnie nasączonego olejem listka ręcznika papierowego. Warto zwrócić uwagę na to, czy używany przez nas ręcznik posiada wszelkie atesty do stosowania z produktami spożywczymi. Jeśli do przygotowywania ulubionych dań używamy patelni...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...