• Informacje na temat:

    wolowina duszona-gulasz

Przepisy na temat: wolowina duszona-gulasz
  • Gulasz na czerwonym winie

    .... Wraz z kurkami podsmaż je na maśle. Podsmażone grzyby wrzuć do składników w garnku 15 minut przed końcem duszenia. Gotowy gulasz wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp...

  • Przepyszny smak wołowego mięsa.

  • Gulasz węgierski na ostro

    ...przegotowanej wody (ew. bulionu wołowego wymieszanego z 4-5 łyżkami porto - słodkawy smak wina doskonale harmonizuje z pikantnymi potrawami z wołowiny).  3. Gulasz zagotuj, zredukuj płomień i duś pod...

  • Smaku nie da sie opisac, jest rewelacyjny !

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Soczyste mięsne kąski w sosie z warzywami to bogactwo smaku i... wspaniale rozgrzewające danie. Następnego dnia są równie wyborne, jak tuż po przyrządzeniu!

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

  • Mięso i sos - para idealna

    Gulasz wołowy Sposób przygotowania 1. Mięso oczyść z tłuszczu i żyłek, pokrój w grubą kostkę. Osusz ręcznikiem papierowym i oprósz mąką.  2. Rozgrzej olej na dużej patelni. Podsmaż na nim mięso(...) angielskie.  3. Duś gulasz na małym ogniu 2 godziny pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dolej bulionu. Na pół godziny przed końcem duszenia wsyp posiekaną szałwię i wlej ocet...

  • Wypróbowany przepis na "Duszona wołowina"

  • Pyszna i mało skomplikowana potrawa

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

Artykuły na temat: wolowina duszona-gulasz
  • Wołowina z dynią

    ...gałki muszkatołowej. Dusimy jeszcze ok. pół godziny. Na koniec możemy doprawić gulasz pieprzem oraz solą, jeśli tego wymaga. Umytą natkę pietruszki grubo siekamy i posypujemy nią obficie wołowinę...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Gulasz z wołowiną i ciemnym piwem

    Podajmy z porcją makaronu np. tagliatelle lub penne.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Aromatyczna wołowina

    ...ozdobioną kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty. Winna wołowina z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 80 dag wołowiny na gulasz, 15 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 1 por, 12 małych(...) minut. Gulasz z warzywami Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny, 6 małych ziemniaków, 4-5 marchewek, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, suszony tymianek, sól, pieprz, olej do smażenia...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Wołowina na stole!

    ...wypłynięcia. Gulasz wołowy z pieczarkami Składniki na 4 porcje : 60 dag wołowiny, 25 dag pieczarek, 1 czerwona papryka, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, 1 puszka krojonych pomidorów...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Wołowina po debreczyńsku

    ...przykryte. Gulasz duś pod przykryciem jeszcze 20 minut, aż warzywa staną się miękkie. Przed podaniem skosztuj, przypraw ewentualnie solą, pieprzem i ostrą papryką, dodaj majeranek. Podawaj od razu jako...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...