• Informacje na temat:

    wloskie z kuchennych rewolucji

Przepisy na temat: wloskie z kuchennych rewolucji
  • Wielkanoc

    ...nie byłaby udana bez bab i mazurków! Ale nie poprzestawaj na klasyce. Tym razem wypróbuj też nowe pomysły Magdy Gessler na świąteczne słodkości!

  • Zapach ciasta i pomarańczy sprawią, że święta będą cały rok.

  • Sałatka makaronowa z warzywami, taka nam zawsze dobra wychodzi.

  • pycha pycha pycha cos innego

  • nie drogie a bardzo syte danie w sam raz dla głodomorów ;D nierozłączne z pikantnym czerwonym barszczem. kompromis miedzy krokietem i pierogami ruskimi z tych pierwszych bierzemy chrupiący naleśnik z drugich pikantne serowe nadzienie...równowaga zachowana ;) można wykorzystać nadwyżkę ziemniaków lub naleśników z poprzedniego dnia z obiadu...

  • czas uprzątnąć resztki z szuflad i lodówki, ale nie cierpię marnować jedzenia, a pizza zwykle jest znakomita z tego, co się "nawinie" :) w szufladzie resztki mąki, po łyżce orkiszu, zyta, kukurydzy, a nawet ryżowej, w lodówce resztki jakiegoś boczku, sera, lekko odwodnionej papryki i kilka oliwek

  • Puszyste maślane muffiny pachnące na dom cały!

  • calzone nie jest takie trudne do zrobienia jak się wydaje

  • ciekawe i pyszne danie włoskie

  • Banalny przepis,delikatne i pyszne ciasteczka:)

Artykuły na temat: wloskie z kuchennych rewolucji
  • Modowe i kuchenne rewolucje królowej Bony

    Polska królowa Bona, piękna Włoszka wywodząca się z potężnego rodu Sforzów, wychodząc za mąż za Zygmunta Starego, wywołała w naszym kraju prawdziwe dwie rewolucje: modową i kuchenną.

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • "Historia łakomstwa i obżarstwa”, Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

    Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska, autorka książki ,,Historia łakomstwa i obżarstwa”, która ukaże się nakładem Wydawnictwa Harde 5 czerwca 2019 r., zabiera czytelników w smakowitą podróż w czasie z łyżką i widelcem w ręku.

  • Gotowanie jest przyjemne i proste, jeżeli sięga się po sprawdzone przepisy i kuchenne gadżety. Dzięki akcesoriom do kuchni, potrawy przygotowuje się szybko, a utrzymanie porządku zajmuje niewiele czasu. Fot. Adobe Stock Oto 10 gadżetów, które przydadzą się w małej i dużej kuchni. 1. Silikonowe formy do pieczenia Formy do pieczenia wykonane z silikonu ułatwiają wyjmowanie gorących ciast i pasztetów. Pieczona masa nie przywiera do silikonu spożywczego, dzięki czemu ciasto wyciąga się w całości...

  • Randka z ukochanym

    ...zabiorę ją na plan Kuchennych rewolucji! Waldemar Kozerawski ceni pracę ukochanej na planie tego programu. Chwali się nią swoim znajomym z całego świata, a oni zazdroszczą mu sławnej narzeczonej. Kiedy(...) przed Walentynkami, jednak 14 lutego na planie Kuchennych rewolucji pojawił się kurier z różami... SG...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • Desery Magdy Gessler

    Przedstawiamy dwa desery według przepisu Magdy Gessler: lody migdałowe i galaretkę z piwa.

  • Sądzisz, że o gotowaniu wiesz wszystko i w kuchni nic cię nie zaskoczy? Weź udział w naszym quizie i sprawdź, czy potrafisz rozpoznać kulinarne mity, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.  

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • 13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak. Fot. 123RF Geneza „Święta dobrych rad" nie jest znana. Pewne jest natomiast, że znajomość kilku przydatnych sztuczek ułatwi życie nawet...