• Informacje na temat:

    wloskie desery z ricotty

Przepisy na temat: wloskie desery z ricotty
  • Przekąski light

    Myślisz, że odchudzenie polega wyłącznie na wyrzeczeniach? Nie u Magdy Gessler. Oto przekąski i desery, dzięki którym zapomnisz, że rezygnujesz z kalorii!

  • W Toskanii tego typu kluski nazywają się gnudi i robi się je z serka ricotta oraz szpinaku. Postanowiłam podmienić szpinak na pokrzywy i tak powstały moje kluseczki. No bo maj oznacza pokrzywy i wszelkie potrawy z nimi, prawda?

  • Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.

  • To propozycja, która sprawdzi się zarówno jako deser, jak i słodka przekąska :)

  • Lekki sernik z ricotty na owsianym spodzie z owocami sezonowymi.

  • Proste, pulchniutkie i przepyszne! Zakochałem się i niech mi żona wybaczy ten skok w bok :P Placki z ricotty kto nie próbował? Kto spróbuje dzisiaj z mojego przepisu? :)

  • Zdrowo i smacznie

  • Smacznie i szybko. Polecam.

  • Pyszny i aksamitny deser z czekoladą.

  • Do wykonania deserów użyłam mrożonych jagód leśnych, mogą być również świeże.

Artykuły na temat: wloskie desery z ricotty
  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...sztuki, powinien być tak podawany, natomiast takiego nie lubi, więc gotuje go dłużej. To kwestia indywidualnych preferencji. Czy desery zmieniają się ze względu na szerokość geograficzną? - Jedna(...), jaką jadłem we Włoszech. Sernik na bazie ricotty, do którego dodaje się gotowaną pszenicę, a smakowego szaleństwa nadaje woda z kwiatów pomarańczy. Aromatyczne, pyszne i, co ciekawe, tego deseru nie...

  • Książka Siostry Salomei to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe ciasta i desery. Wszystko smakuje przepysznie! - Siostra Anastazja FDC Nakładem Wydawnictwa WAM ukazało się kilkanaście książek Siostry Anastazji, w tym kilkaset receptur na same słodkie przysmaki. Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji. Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno - zawsze się sprawdzają! Siostra Salomea z kuchni...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ... Kluseczki z ricotty i szpinaku w sosie pomidorowym Składniki: 25 g orzeszków piniowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 5 gałązek oregano 2 łyżki oleju 1-2 łyżki koncentratu(...) sicie, pokroić. Do ricotty dodać, szpinak, podsmażoną cebulkę, jajka, żółtka i starty parmezan. Wszystko wymieszać, dodać mąkę i szybko wyrobić (ciasto powinno być lepkie i miękkie). Doprawić...

  • Duże emocje towarzyszyły „Pojedynkowi Kulinarnemu", który zorganizowała restauracja Trattoria Soprano 24 września. Byliśmy tam! Przedstawiamy relację z tego wydarzenia. Do walki na najlepszą pizzę, w samo południe stanęli autorzy blogów kulinarnych: kuchnianawzgorzu.pl, www.poracoszjesc.pl, ilovecooking92.blogspot.com, pinkcake.blox.pl oraz dwóch amatorów kulinarnych, wyłonionych w konkursie na fanpage Trattoria Soprano. Przed pojedynkiem Pizzer przeprowadził dla uczestników szkolenie z...

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Osoby, które chorują na cukrzycę nie mogą jeść słodyczy? To tylko stereotyp, a złamać go pomoże najnowsza książka Agaty Lewandowskiej "Desery dla diabetyków". Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Okazuje się bowiem, że osoby cierpiące na cukrzyce mogą pozwolić sobie nawet na desery. Wystarczy przygotować je w odpowiedni sposób. Jak?...

  • Koniec z gubiącymi się kartkami i nieporęcznymi podręcznikami gotowania – jedyna książka kucharska jakiej potrzebujesz, znajduje się teraz w twoim telefonie. Bezpłatna aplikacja Ciasta i desery, jest dokładnie tym, czego szukasz. Z dumą prezentujemy wam najnowszą aplikację Smakera, w całości poświęconą wyłącznie ciastom i deserom. To najsłodsza aplikacja w sieci, którą możecie ściągnąć całkowicie za darmo. W aplikacji Ciasta i desery znajdziesz ponad 11 tysięcy prostych i sprawdzonych...

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

Wideo na temat: wloskie desery z ricotty
  • Mikołaj Rey i jego biało-czerwona kuchnia

    Poszukiwacz smaków Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" biało-czerwone potrawy. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałata z kopru włoskiego i truskawek, panna cotta z kalafiorem, serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, łosoś z grilla z purée z pietruszki oraz deser z ricotty i czereśni.