• Informacje na temat:

    włoskie ciastka z czekoladą

Przepisy na temat: włoskie ciastka z czekoladą
  • Ciastka z czekoladą

    Przepis na ciastka zbożowe z czekoladą...

  • Na jesienną chandrę :)

  • Ciasteczka owsiane z czekoladą

    Prosty przepis na smaczne ciastka.

  • mega kruche, chrupiące, aromatyczne, bez białej mąki, zdrowsze od tradycyjnych, ekspresowe w przygotowaniu przepyszne ciastka :-)

  • Najlepsze przepisy na ciastka bez pieczenia

    ...  Kostki orzechowe Składniki: 300 g różnych orzechów (np. orzechy laskowe, włoskie, migdały) 300 g kruchych ciastek 175 g masła 500 g gorzkiej czekolady 350 g śmietany Olej do formy Przygotowanie: Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu i grubo posiekać. Ciastka pokruszyć. 150 g masła roztopić i dodać pokruszone ciastka. Formę (20x 20 cm) posmarować olejem, nałożyć masę docisnąć...

  • Zdrowe ciasteczka z pełnoziarnistej mąki pełnej witamin, składników mineralnych i błonnika... Jedzmy na zdrowie:)

  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    Wege sernik, czyli tofurnik z migdałami Pokruszone ciastka, masło orzechowe, daktyle i syrop z agawy, połowę migdałów umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na drobne okruszki. Całość(...). Gotowe ciasto pozostawiamy do wystudzenia i polewamy rozpuszczoną czekoladą oraz posypujemy pozostałymi migdałami i migdałami w płatkach. Doskonały czekoladowo – daktylowy mus z orzechami...

  • jest pyszne ale musisz miec do tego wage.

  • Kokosowe profiterolki

    .... zrobionej z podwójnego kawałka pergaminu zwiniętego w stożek, z obciętym końcem. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wyciskaj niewielkie kulki (wielkości małego orzecha włoskiego), zachowując odstępy. Blaszkę(...) i schłodź, by krem stężał. Jeśli jest za mało słodki, możesz dodać syrop z agawy lub miód.  4. Krem przełóż do szprycy i delikatnie nakłuwając ciastka wypełnij ich środki. Zrób polewę - podgrzej śmietanę...

  • pyszne, łatwe i szybkie ciasteczka

Artykuły na temat: włoskie ciastka z czekoladą
  • Ciastka z orzechami włoskimi

    ...dzielimy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasteczka smarujemy do połowy ostudzoną czekoladą i odkładamy na duży talerz, żeby masa dobrze zastygła. 5. Ciasteczka idealnie nadają się do...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • ​Baci di dama

    Baci di dama to włoskie "całuski", składane ciasteczka maślane z orzechami laskowymi, złączone w słodkim pocałunku nadzieniem czekoladowym.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Popularne desery PRL-u

    .... I właśnie od włoskiego miasta określa się go we Francji neaopolitańskim. Spolszczając nazwę ciasta przyjęło się mówić napoleonka, zamiast neapolitanka. W wielu regionach kraju ciastka przełożone(...) wieku. Szukano ciastka, które miało promować Warszawę. Mówi się, że jego nazwa pochodzi od Trasy Wschód- -Zachód (W-Z), przy której mieściła się kawiarnia, gdzie na początku podowano deser. Inne źródła...

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...z oliwek (w wersji extra virgin), olej rzepakowy (tłoczony na zimno), orzechy włoskie. Nie ma potrzeby całkowitej eliminacji produktów z naturalnymi tłuszczami trans. Są znacznie mniej szkodliwe niż te(...) niezdrowego tłuszczu; - pączki, herbatniki, ciastka, faworki, biszkopty - najwięcej tłuszczy trans kryje się w tych smażonych. Tłuszcze trans nadają kruchość ciasteczkom; - czekolady, batoniki, polewy...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...