• Informacje na temat:

    włoskie

Przepisy na temat: włoskie
  • Włoskie smakołyki

    Smaki tych dań przeniosą cię do słonecznej Italii!

  • calzone nie jest takie trudne do zrobienia jak się wydaje

  • Włoskie kokilki

    Przygotujesz je w mig!

  • ciekawe i pyszne danie włoskie

  • Włoskie risotto

    Pomidory ponakłuwaj w kilku miejscach. Włóż na chwilę do wrzącej wody.

  • Smakują wybornie. Przepis mojej koleżanki ze studiów.

  • Włoskie przysmaki piknikowe

    Makaron z bobem i owczym twardym serem pecorino- to wyśmienite danie, podczas pikników, na które miliony Włochów jeżdżą 1 maja. Od końca kwietnia świeży zielony tegoroczny bób jest dostępny w sklepach i na targach.

  • Chrupiące paluchy z ciasta drożdżowego. Można je jeść i na ciepło, i na zimno.

  • Włoskie gnocchi z ricotty i szpinaku

    Lekkie jak puch zielone kopytka z włoskiego sera ricotta i szpinaku - to wyśmienite danie, które cieszy oczy i podniebienie. To połączenie zdrowia i tradycyjnych składników lekkiej włoskiej kuchni na upalne lato.

  • Wytrawne babeczki z nadzieniem z mozzarelli, suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Po prostu rewelacja:)

Artykuły na temat: włoskie
  • Włoskie bomboloni

    Tłusty czwartek możesz uczcić nie tylko tradycyjnymi pączkami.

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • Włoskie ptysie zeppole

    Przygotowanie: Do garnka wlej wodę, dodaj sól oraz masło, zagotuj. Zmniejsz ogień, wsyp suche składniki, energicznie mieszając drewnianą łyżką. Podgrzewaj,...

  • Masz głowę pełną kulinarnych pomysłów? Potrafisz wyczarować danie, które zachwyciłoby największą gwiazdę filmową? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na oba pytania, to konkurs jest właśnie dla Ciebie. Wyobraź sobie, że jesteś osobistym kucharzem jednej z największych gwiaz Hollywood. Gwiazda, jak to gwiazda ma swoje zachcianki i kaprysy. Tym razem zażyczyła sobie danie zrobione z wykorzystaniem 5 najbardziej lubianych przez nią składników. Oto one: - awokado- cytryna- miód- orzechy laskowe-...

  • Seksistowskie... włoskie orzechy

    Stres, przemęczenie, nadmiar rozrywek, wreszcie w konsekwencji pogorszenie nastroju - to scenariusz dość typowy dla studenckiego życia. Naukowcy z Uniwersytetu Nowego Meksyku są przekonani, że skutkom takiego trybu życia można zapobiec jedząc... włoskie orzechy. Ich badania, których wyniki publikuje w najnowszym numerze czasopismo "Nutrients" pokazują jednak, że tę metodę mogą z pożytkiem...

  • Kochasz gotować i jesteś amatorem włoskiej kuchni? Zapraszamy do udziału w konkursie, gdzie jedną z nagród jest zaproszenie na warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Marco Ghia to znakomity kucharz, specjalizujący się we włoskiej kuchni. Już od małego interesował się gotowaniem. Wszystko za sprawą wujka, który prowadził własną restaurację. To od niego Marco nauczył się, jak rozpoznać produkty najwyższej jakości, dzięki którym przygotowywane dania smakują wyśmienicie....

  • Włoskie plaże jak marzenie

    ...o przyjazd cudzoziemców. Z takim samym optymizmem branża turystyczna patrzy na tegoroczne wakacje. W 2017 roku nagrodzono 342 włoskie plaże. Włoskie kąpieliska stanowią jedną dziesiątą wszystkich...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Bolonia. Tu poznasz włoskie smaki

    ...najznamienitszych wychowanków należeli Dante Alighieri, Francesco Petrarca i nasz wielki rodak Mikołaj Kopernik. Bolonia to także stolica włoskiej kuchni - zjesz tu nie tylko makaron po bolońsku (tagliatelle...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

Zdjęcia na temat: włoskie
Wideo na temat: włoskie
  • Mariola Bojarska-Ferenc: W domu mamy "włoskie awantury"

    Mariola Bojarska-Ferenc przyznała w wywiadzie dla Wideoportalu, że u niej w domu nie ma klasycznych awantur. Zdarza się jedynie ostrzejsza wymiana zdań na pograniczu kłótni. Dziennikarka uważa, że rozmowy osób na pewnym poziomie powinny być odrobinę pieprzne. Wyjawiła też, że przed laty żyła w toksycznym związku. Uważa, że w związkach najlepiej myśleć głową, a nie sercem. Niestety wielu młodych ludzi nie stosuje się do tej zasady.

  • Jak szybko rozdrobnić orzechy włoskie

    Poznaj najlepsze kulinarne triki!

  • MaxMara na wiosnę i lato

    Pokaz nowej kolekcji włoskiego domu mody MaxMara na wiosnę i lato 2011 roku uświetniła top modelka Karolina Kurkova.