• Informacje na temat:

    właściwości wody z cytryną imbirem i miodem

Przepisy na temat: właściwości wody z cytryną imbirem i miodem
Artykuły na temat: właściwości wody z cytryną imbirem i miodem
  • Magiczne właściwości imbiru

    Niewiele produktów spożywczych ma tak wszechstronne i zbawienne dla naszego zdrowia działanie, jak imbir. To produkt znany we wschodniej kulturze od tysięcy lat, który z powodzeniem wszedł do polskich kuchni. Jak korzystać z jego magicznych właściwości?

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • ​Woda z miodem czyni cuda!

    Popularność tej mikstury nie mija. Szczególnie dużo osób pije ją w okresie jesieni i zimy, choć nie brakuje takich, którzy po odstaną przez noc wodę z miodem sięgają przez cały rok. Co takiego ma w sobie ten napój? I jak go pić, by działał jeszcze mocniej?

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • Woda z ananasem – nowy hit dietetyczny

    Była już woda z cytryną, woda z miodem, woda z imbirem, zwykła woda, a teraz przyszedł czas na wodę z sokiem z ananasa. Miłośnicy zdrowego żywienia twierdzą, że wypita codziennie szklanka takiego napoju, pomoże zgubić zbędne kilogramy.

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF.COM/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głownie z fruktozy i glukozy,...

  • Cud miód!

    ...tarce obrany kawałek świeżego korzenia imbiru (ok. 5 cm). Przygotuj wyparzony słoiczek. Układaj warstwy cytryny, przesypując je imbirem. Całość zalej naturalnym płynnym miodem (250-300 ml). Słoiczek(...) infekcji płucz gardło kilka razy dziennie. Równie skuteczną mieszankę przygotujesz z zaparzonej w szklance wody torebki szałwii lekarskiej, którą po ostudzeniu dosłodzisz miodem lipowym. Uwaga, alergicy...

  • Zwykle zjadamy go w niewielkich ilościach - jako posypkę na bułkach lub chrupiący dodatek do sałatek. Tymczasem okazuje się, że powinniśmy spożywać go znacznie więcej, gdyż sezam ma bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Sezam jest produktem, który zjadamy właściwie nieświadomie - zwykle bywa bowiem wykorzystywany jako dodatek do różnego rodzaju potraw, przez co staje się niemal niezauważalny. Warto jednak zadbać, aby jak najczęściej pojawiał się w naszym jadłospisie. Dlaczego? Naukowcom...

  • Syrop z miodem: oto lek na... prawie całe zło

    ...łyżeczki cynamonu. Wsyp wszystko do garnka, zalej czterema szklankami wody, doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu 15 minut. Odstaw do ostudzenia, dodaj dwie szklanki miodu, wymieszaj i przelej do czystych słoiczków. Przyjmuj podczas rekonwalescencji po chorobie trzy razy dziennie, po łyżeczce syropu na pół szklanki wody. Nadciśnienie Po pół szklanki soku z buraków i marchwi wymieszaj...

  • Zwykle zjadamy go w niewielkich ilościach - jako posypkę na bułkach lub chrupiący dodatek do sałatek. Tymczasem okazuje się, że powinniśmy spożywać go znacznie więcej, gdyż sezam ma bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Sezam jest produktem, który zjadamy właściwie nieświadomie - zwykle bywa bowiem wykorzystywany jako dodatek do różnego rodzaju potraw, przez co staje się niemal niezauważalny. Warto jednak zadbać, aby jak najczęściej pojawiał się w naszym jadłospisie. Dlaczego? Naukowcom...