• Informacje na temat:

    wkladka kokosowa do tortu

Przepisy na temat: wkladka kokosowa do tortu
  • Super deser do dobrej kawki.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Kokosowe ciasto można nawet nazwać tortem, pyszne, delikatne. To ciasto to był rodzaj testu czy uda się biszkopt pieczony w misce, kiedyś robiłam tort barbi dla córki i wtedy musiałam kroić krążki z dużego biszkoptu. Teraz wszystkie torty, jak i kopiec, w takim kształcie będę robić w ten sposób.

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto kokosowa pokusa"

  • Pyszne ciasto z bezową wkładką i smacznym kremem.

  • Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni.

  • Moja pierwsza w życiu rolada :) Najbardziej bałam się zwijania, ale nie było tak strasznie :) Polecam dla miłośników kokosu :)

  • Zupa ma interesujący smak.

  • Chrupiąca panierka

Artykuły na temat: wkladka kokosowa do tortu
  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Owsianka nie musi być nudna. Wystarczy kilka składników, dzięki którym całkowicie odmienisz to dobrze znane danie. Z pewnością takiej nie serwowano wam w przedszkolu. Myślisz, że owsianka już niczym Cię nie zaskoczy? Kliknij poniżej i zobacz w jaki sposób przygotować owsiankę inna niż wszystkie!

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz większą...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Tegoroczna edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych odbędzie się już 23-24 września w warszawskiej Babce do wynajęcia. Finaliści przygotują prace w czterech kategoriach: tort weselny, tort w stylu dowolnym, kwiaty cukrowe i małe formy. W niedzielę 24 września wystawa tortów otworzy się dla szerokiej publiczności. Odwiedzający festiwal będą mogli także wziąć udział w warsztatach cukierniczych przeznaczonych dla dzieci i dorosłych, obejrzeć pokaz robienia kwiatów cukrowych, rozkoszować...