• Informacje na temat:

    wiosenna z pekińskiej

Przepisy na temat: wiosenna z pekińskiej
  • Składniki: kapusta pekińska, marchew, kukurydza, fasola czerwona, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona i sos tysięcy wysp.

  • z tęsknoty za wiosną :)

  • Prosta i bardzo smaczna sałatka. Świeży ogórek, rzodkiewka i koperek smakują bardzo wiosennie.

  • JEJ PRZYGOTOWANIE ZAJMUJE TYLKO CHWILKĘ

  • Przepyszna sałatka na wiosenny piknik

  • Lekka i smaczna. Uwielbiam ją w pracy. Sycąca i odżywcza.

  • Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)

  • Wiosenna...

  • Lekka, wiosenna terrina z dużą iloscią szczypiorku i pietruszki.

  • Inspiracją do dzisiejszego przepisu była piękna, wiosenna pogoda za oknem, która zawitała dziś do mojej kuchni. Wraz z moją córka postanowiłyśmy Wam o tym opowiedzieć…, więcej szczegółów na moim blogu

Artykuły na temat: wiosenna z pekińskiej
  • Dieta odkwaszająca

    ...7 minut, cena 6 zł Pieczony dorsz z surówką Składniki: 250 g fileta z dorsza, 1/3 kapusty pekińskiej, 1 marchewka, 1/2 jabłka, 1/2 cebuli, tymianek. Filet umyj i osusz, posyp tymiankiem i ułóż na...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Wiosna tuż, tuż...

    Marzymy o wiosennych, ciepłych dniach. Chciałybyśmy zrzucić z siebie kożuchy, ciepłe kurtki i płaszcze.

  • Po kilku miesiącach chłodu budzi się nowe życie. Niestety pierwsze dni wiosny sprawiają, że niektórzy stają się senni, drażliwi, czy słabsi. Są to objawy tzw. przesilenia wiosennego, które wynikają z szeregu przyczyn. Bez wątpienia, z problemem pomogą nam wyjątkowe herbaty. Objawy przesilenia wiosennego wynikają m.in. z częstych zmian ciśnienia, a także ze specyficznego, „zimowego" trybu życia, którego efekty kumulują się właśnie na początku wiosny. Aby temu zaradzić, eksperci marki Akbar...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...z niskosłodzonym dżemem, druga z polędwicą z indyka. II śniadanie: 4 łyżki czubate sałatki warzywnej z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora i oliwy. Obiad: Talerz barszczu czerwonego czystego...

  • Planujesz piknik i nie wiesz, jakie przekąski zabrać ze sobą w plener? Żaden problem! Wykorzystaj pomysły naszych użytkowników, a zyskasz pewność, że zaserwujesz bliskim smaczny i niebanalny posiłek. Fot. 123RF/Picsel Wiosna dostarcza nam wielu okazji do spotkań z bliskimi na łonie natury. Kiedy temperatury zaczynają oscylować w granicach 25 stopni, aż trudno powstrzymać się przed zorganizowaniem grilla lub pikniku. Z pewnością wielu z was w takiej sytuacji zastanawia się nad tym, jakie...

  • No tulę Was mocno prosto z domu. Dziś mam urlop, spędzam sobie urocze chwile z zasmarkanym tygrysem który co raz woła za mną, mama mam kataleeeeeek!!!...

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Wiosenna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 350 Restauracji w ponad 25 miastach zapraszają Gości na trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia – w całej Polsce! W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...