• Informacje na temat:

    wiorka kokosowe krem

Przepisy na temat: wiorka kokosowe krem
  • Brownie z kremem kokosowym

    ...30 minut. Wystudzić. Zagotować 500 ml mleka z resztą cukru i cukrem wanilinowym Winiary. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem na budyń o smaku śmietankowym bez cukru Winiary. Wlać do wrzącego mleka. Gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wtedy zdjąć ją z ognia. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, wsypać wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać. Masę lekko przestudzić, rozsmarować na cieście. 

  • Smaczny pomysł na "Kokosowy krem"

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Wypróbowany przepis na "Kokosowe z kremem"

  • Kokosowe profiterolki

    ... włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. i piecz ok. 25 minut.  3. Krem: śmietanę ubij na sztywno, dodając wiórki kokosowe. Wlej rozpuszczoną w mikrofalówce i przestudzoną czekoladę. Wymieszaj i schłodź, by krem stężał. Jeśli jest za mało słodki, możesz dodać syrop z agawy lub miód.  4. Krem przełóż do szprycy i delikatnie nakłuwając ciastka wypełnij ich środki. Zrób polewę - podgrzej śmietanę...

  • Pewnie zauważyliście, że w swoich przepisach bardzo często sięgam po wiórki kokosowe. Są to bakalie za którymi wprost przepadam. Moim zdaniem wiórki kokosowe nadają ciastom i deserom specyficznego, a zarazem wyjątkowego ciasta. Co jednak zrobić, gdy zostaje nam po świętach nieco za dużo tych pysznych bakali. Doskonałym rozwiązaniem jest właśnie kokosowe tiramisu. Szybki i łatwy włoski deser w dosyć prosty sposób został wzbogacony o wyjątkowy smak. Wiórki kokosowe wykorzystane w deserze...

  • Kokosowa niespodzianka

    Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszystą masę.

  • Jasny biszkopt z masą kokosową. Polecam:)

  • Wieżyczki z kokosową ricottą

    ...ciasto o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Odstaw je na 10 minut. W tym czasie truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Ricottę utrzyj z miodem. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi.  2. Na(...) 4 naleśniki. Przełóż je kremem z ricotty oraz truskawkami. Wieżyczki udekoruj według uznania.

  • Pyszny sposób na wykorzystanie białek. Uwielbiam połączenie maku z kokosem :) Polecam!

Artykuły na temat: wiorka kokosowe krem
  • Kokosowa nutka w cieście z kruszonką

    Szklankę mąki przesiewamy do miski, dodajemy pokrojone masło, wiórki kokosowe, 1/2 szklanki cukru, szczyptę soli i ugniatamy palcami, aż powstanie kruszonka. Wstawiamy do lodówki. Co dalej?

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Roladki kokosowe

    ...masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki na pół godziny. Herbatniki rozgnieć i połącz z cukrem pudrem, cukrem(...). Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut chłodzenia kremu Przepis dla 4 osób Przepis pochodzi z książki "Desery"

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Sernik cytrynowo-kokosowy

    ...ilością, a następnie z resztą kremu. Dodać bitą śmietanę i gdy masa zacznie się żelować, nałożyć na spód daktylowy. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Uwolnić z formy i posypać wiórkami...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Kokosowo-czekoladowe ciastka z kremem na dzien Ojca

    ...rozprowadzona, ale coz chcialam by Antos uczestniczyl w wykonaniu tego deseru. Jedyne co moge juz teraz powiedziec - sa wyjatkowo smaczne... smae ciastka lacza w sobie chrupiaca skorke i mieciutki srodek, krem(...). Roztopic czekolade na parze i posmarowac nia jedna strone ciastek. Poczekac az ostygnie. Krem: 250 g mascarpone 70 g cukru pudru 40 g wiorkow kokosowych sok z pol cytryny...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Czekoladki z charakterem - Malaga, Tiki Taki i Kasztanki

    Każda z nich jest inna, każda kryje w sobie unikalne, oryginalne nadzienie, jednak jest coś, co je łączy - wyjątkowy i niezmienny od lat smak. Kultowe słodycze wszech czasów - czyli trio od marki Wawel to prawdziwe czekoladki z charakterem! Malaga kusi śmietankowym nadzieniem z kawałkami rodzynek i nutą rumu, Tiki Taki pobudzają zmysły połączeniem orzechowo-kokosowego kremu z wiórkami kokosowymi...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....