• Informacje na temat:

    wilgotne torciki

Przepisy na temat: wilgotne torciki
  • Świąteczne torciki malinowe z ajerkoniakiem

    ..., roztopić, zmieszać z 2 łyżkami masy, a następnie dodać do reszty masy i wymieszać. Krem odstawić w chłodne miejsce. Śmietanę ubić i wmieszać gdy masa zacznie tężeć. Krem rozdzielić na torciki przykryć pozostałymi krążkami ciasta. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Z 175 g cukru pudru i 4 łyżek likieru zrobić polewę. Torciki uwolnić z pierścieni, polać przygotowaną polewą, odstawić do...

  • Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!

  • Wyjątkowo smaczne desery

    Przygotuj je na tegoroczne święta!

  • Ciasteczka są słodkie pomimo braku cukru i super wilgotne w środku. Idealne dla łańcuchów, bo są zdrowe.

  • Ciasto idealnie wilgotne, puszyste, miękkie o lekkim cytrynowym smaku. Nie za słodkie z dodatkiem cukinii, która jest nie wyczuwalna w smaku, a powoduje że ciasto nie jest suche. Szybko się je robi i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim łasuchom.

  • Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu.

  • Mini torciki z kremem budyniowo maśnanym. Smak klasycznego tortu w niestandardowym podaniu. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Do ozdoby używam cukrowych serduszek, kolorowych posypek.

  • Mini torciki z kremem budyniowo maśnanym. Smak klasycznego tortu w niestandardowym podaniu. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Do ozdoby używam cukrowych serduszek

  • Sprawdzony przepis na "Torciki leśniczyny"

  • Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe torciki"

Artykuły na temat: wilgotne torciki
  • Torcik bezowy z kiwi i marakują

    Kulinarna podróż w dalekie kraje bez wychodzenia z domu. Odrobina owocowej egzotyki w połączeniu z śmietankowym kremem i słodką bezą.

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Odświętny obiad

    Takie dania uświetnią rodzinne uroczystości i spotkania w gronie przyjaciół.

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Wykwintne torty

    .... Udekorować bitą śmietaną i czekoladowymi rurkami. Minitorciki kapucyńskie Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 150 g cukru, 140 g mąki tortowej, pół torebki proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju,1 łyżka...

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Są ludzie, którzy nie zjedzą niczego, co upadło im na podłogę. Inni wyznają „zasadę 5 sekund” i jeśli coś podniosą szybko (zanim minie 5 sekund), to nie mają oporów, by to zjeść. Kto ma rację? Fot. 123RF.COM/PICSEL Badania nad regułą 5 sekund przeprowadzili studenci ostatniego roku biologii z Aston University pod opieką profesora mikrobiologii Anthony'ego Hiltona. Badali oni ilość bakterii na różnych produktach spożywczych po tym, jak upadły na podłogę. Spradzano przechodzenie często...