• Informacje na temat:

    wegańska pasta a awokado

Przepisy na temat: wegańska pasta a awokado
  • Śniadaniowa pasta z awokado i wegańskiego majonezu słonecznikowego daje o poranku moc, energię i wigor żeby śmiało ruszać w każdy nowy dzień.

  • Aromatyczna, niezwykle zdrowa i zachwycająca smakiem zupa azjatycka z makaronem.

  • Pasta z awokado jest alternatywą dla masła i margaryny. Stosuje ją od dawna a ostatnio zainteresował się nią nawet mój mąż. Teraz pilnuje pilnuje aby awokado zawsze było w domu i dojrzewało razem z jabłkami.

  • Zamiast masełka do chleba - pasta z awokado. Chyba zdrowsza, a dobrze przyprawiona - nawet lepsza. Tak czy owak - warto spróbować. Awokado, samo w sobie smak ma nijaki, ale za to chętnie przyjmuje inne. Stąd jego popularność w sporządzaniu past.

  • Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu.

  • Wypróbowany przepis na "Pasta z aromatycznego awokado"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasta z awokado i jajkiem"

  • Śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków, gdyż pozwala dobrze i w pełni zdrowia rozpocząć dzień. Jajka na śniadanie to jedna z najlepszych opcji. Omlet, jajecznica, jajka sadzone mogą się znudzić. Świetną alternatywą może być pasta jajeczna. Wystarczy kilka jajek, trochę wyobraźni i śniadanie gotowe! Zapraszam Was na moją wersję pasty jajecznej z awokado i świeżym, aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim.

  • Bardzo lubię pasty warzywne, które idealnie komponują się ze świeżym pieczywem, apetycznie umilają poranki oraz dodają energii. Dzisiaj zapraszam na zdrową i pożywną pastę z awokado oraz świeżego ogórka z dodatkiem ziaren konopi oraz siemienia lnianego. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ale możemy ją również podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub ryb, a także faszerować nią jajka.

  • Prosty i szybki pomysł na pastę z awokado z dodatkiem jajek, papryki i suszonych pomidorów.

Artykuły na temat: wegańska pasta a awokado
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    .... Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na(...) niewielkie ilości produktów zbożowych, roślin strączkowych i nabiału. Wegańska - roślinna Nie jest to klasyczna dieta, raczej sposób odżywiania. Nie liczymy tu kalorii, nie pilnujemy proporcji...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    ...pokusić się o hummus paprykowy, buraczkowy czy pomidorowy. Prostym, smacznym i zdrowym rozwiązaniem jest również szybka pasta z awokado. Miąższ dojrzałego owocu wystarczy połączyć z czosnkiem, solą i odrobiną cytryny. Taka mieszkanka zawiera witaminy: C, E, A oraz B oraz m.in. luteinę odpowiedzialną za poprawę wzroku. W awokado znajdziemy też kwas foliowy - szczególnie cenny dla kobiet w ciąży oraz...

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Marta Dymek: Nowa Jadłonomia, czyli roślinne przepisy z całego świata

    ...50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Choć fundamentem tradycyjnego stołu wielkanocnego są jajka, nabiał i biała kiełbasa, modna ostatnimi czasy kuchnia wegańska przewidziała już całą gamę ich świątecznych odpowiedników. Fot. materiały prasowe Sprawdź, jak smacznie spędzić święta wielkanocne przy roślinnym stole i przekonaj się, że warzywa znajdziesz nie tylko w sałatkach, a bakalie i chrupiące orzechy nie są już jedynie domeną tradycyjnych mazurków! Proponujemy 3 propozycje wegańskich potraw, które idealnie sprawdzą się na...

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...