• Informacje na temat:

    wędlina czarny

Przepisy na temat: wędlina czarny
  • Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

    ...1 łyżka oleju z orzechów włoskich pół ząbka czosnku kilka świeżych listków bazylii  sól   pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie: 1. Bobik gotowany wykładamy z puszki do miski...

  • Smaczny pomysł na "Familijna wędlina ze słoika"

  • ...angielskie, czarny pieprz, cukier, sól.

  • Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut

  • ...angielskie, czarny pieprz, cukier, sól.

  • domowym sposobem szybki deser o niespotykanym smaku :)

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...-3 łyżki oliwy -2 łyżki octu winnego -sól, pieprz (czarny i czerwony) Jak przygotować? - Przygotuj sos: ocet winny utrzyj z solą i dwoma rodzajami pieprzu. Wymieszaj go następnie z oliwą oraz(...) makaronu wstążki -słoik suszonych pomidorów w oleju -1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek -opakowanie sera fata -masło -śmietana -sól, pieprz -bazylia Jak przygotować? - Ugotuj makaron w osolonej...

  • ekstremalnie sezonowe śniadanie lub podwieczorek

  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz...

  • pyszny serniczek

Artykuły na temat: wędlina czarny
  • Jakich przypraw używać do wędlin

    Goździki Aromatyczny dodatek do szynki, boczku. Można nimi szpikować mięso. Liście laurowe Poprawią smak pieczeni z boczku, szynki, schabu. Użyj całe lub pokruszone. Ziele angielskie Pasuje do wielu mięs. Dodaj w całości do sosu lub utłucz i natrzyj mięso. Pieprz Czarny Tłuczony i grubo mielony jest świetny do schabu, karkówki lub pasztetu.

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól...

  • Zapiekanki warzywne

    ..., 1 cebula, 150 g mieszanki warzywnej (groszek, marchewka, kukurydza itd.), sól i pieprz czarny mielony, 100 g tartego sera (gouda, edamski itp.) Przygotowanie: Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy(...). Papryka z kaszą i warzywami Składniki na 4 porcje: 8 kolorowych papryk, 1 mała cebula, 1 mała marchewka, 200 g brokułów, sól i pieprz czarny mielony, 80 g kukurydzy z puszki, 250 ml mleka, 50

  • Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny. Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z...

  • Jak zwiększyć wchłanianie żelaza u chorych na anemię

    .... Podwieczorek Dwa owsiane ciastka z żurawiną, ciepła woda z cytryną, sałatka z pomarańczy, grejpfruta, mandarynki, jabłka oraz kawa zbożowa. Kolacja Czarny makaron z krewetkami, czosnkiem...

  • Świat produktów spożywczych jest niezwykle barwny i kolorowy. Zazwyczaj nie mamy problemu nazwaniem produktów, na które patrzymy. Jednak czy uda ci się je odróżnić, gdy pozbawimy je kolorów? Sprawdź swoją spostrzegawczość i zaproś znajomych do wspólnej zabawy!  

  • Księga smaków: Kapary

    W naszej kuchni często dodaje się je do dań ze śledzi, sałatek z mięsem i wędlinami, do marynat rybnych i warzywnych, a także do dekorowania galaret. W smaku przypominają mieszankę musztardy(...)% i duś 6 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Gotowy sos wymieszaj z makaronem i od razu podawaj. W parze ze śledziem: Kapary doskonale smakują ze śledziami. Matjasy mocz...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. Zobacz całą prawdę na temat składu białej kiełbasy: 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w...

  • Trzymaj linię dzięki przyprawom!

    ...właściwości również zawdzięcza kaipsycynie. Warto dodawać go do mięs, ryb, sosów (zwłaszcza serowych), a nawet omletów czy jajek na twardo. Pieprz czarny Zawiera substancję o nazwie piperyna. To...

  • Dlaczego coraz więcej osób robi wędliny na święta w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi, z niewielką zawartością prawdziwego mięsa... Domowa wędlina będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza niż sklepowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Dlaczego warto samemu zrobić wędlinę na święta? Sami zobaczcie, co do kupowanych wędlin dodają producenci: Zobacz więcej o oszustwach producentów mięs i wędlin! Przygotowanie domowej wędliny nie jest takie...