• Informacje na temat:

    watrobka pasta

Przepisy na temat: watrobka pasta
  • Curry według Aleksandry Kwaśniewskiej

    ...składnikiem jest pasta z tego zielonego curry. Można ją zrobić samemu, ale to jest bardzo dużo składników do wymienienia niekoniecznie o polskich nazwach. Na szczęście można też ją kupić w sklepie...

  • Przpis podsunela mi agatokaj, pierwszy raz robilem i jest naprawde dobre, mialo byc na grillu ale sie rozpadalo i musialem zrobic w domu :)

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    Zrobiły wielką furorę, choć często tajemnica ich sukcesu tkwi w prostej recepturze. Przedstawiamy oryginalne przepisy na wyjątkowe rarytasy, które podbiły cały glob!

  • Zupełnie inna wątróbka.

  • Przyjęcie bez kalorii

    Odchudzanie z Magdą Gessler zwieńczył sukces? Teraz zainspiruj rodzinę i przyjaciół pomysłami mistrzyni na lekkie i eleganckie party.

  • Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...de viniete - pasta z bakułażanów. Pasterskie specjały Mamałydze ( mămăligă, przyrządzanej na gęsto z mąki kukurydzianej ) należy się osobne miejsce. W Polsce pięknie nazywana "słońcem na talerzu...

  • Jedna wielka zaleta jest to, ze watrobke pieczemy a nie smazymy, co pozwoli nam zaoszczedzic czas na myciu kuchni.

  • szybkie ,proste , bardzo smaczne ,tanie

  • Wszyscy znamy smak watrobki z cebulka to jest to samo a jakze inaczej smakuje:)

Artykuły na temat: watrobka pasta
  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przepis Karola Okrasy.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ..., woda z cytryną.  Podwieczorek  Ciastko owsiane z bakaliami, kakao lub sałatka z melonem, zieleniną, pomidorem i orzechami włoskimi, woda mineralna.  Kolacja  Pasta z makreli, sera białego...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Pięć sposobów na pozbycie się bolesnych aft

    ...1. Pasta z miodu i oleju kokosowego Wymieszaj łyżeczkę oleju i pół łyżeczki płynnego miodu. Nałóż na aftę grubą warstwę pasty. Staraj się przez jakiś czas rzadziej połykać ślinę, by nie za szybko "zmyć" okład z owrzodzenia. Powtarzaj zabieg pięć razy dziennie. Olej kokosowy i miód mają właściwości przeciwzapalne i antybiotyczne. Pokrywają ranę cienkim filmem, który zapobiega dalszemu draż...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Paradontoza. Nie dopuść, by się nasiliła

    ​Zaczyna się od płytki nazębnej i kamienia. Jeśli ich dokładnie nie usuwasz, drażnią dziąsła, wywołują stan zapalny, a w końcu rozchwianie i utratę zębów. Właściwa higiena to jednak niejedyny warunek uchronienia się przed paradontozą. Ogromne znaczenie ma również odżywianie i zdrowy tryb życia. Unikaj cukru, codziennie jedz owoce i nie pal papierosów!

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Rosół po japońsku

    Jeśli mamy dość polskiego niedzielnego rosołu, warto posmakować jego egzotycznych odpowiedników. Ostatnio najpopularniejszy z nich to ramen.

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...