• Informacje na temat:

    wątroba wieprzowa duszona

Przepisy na temat: wątroba wieprzowa duszona
Artykuły na temat: wątroba wieprzowa duszona
  • Wygraj z anemią i odzyskaj siły

    ...), w kaszance. Najmniej jest go w mięsie drobiowym. Z wędlin godne polecenia są te chude: szynka i polędwica. Pewnie od dziecka słyszałaś, że na anemię najlepsza jest wątróbka. Wątróbka wieprzowa, wołowa i drobiowa to rzeczywiście znakomite źródło żelaza i warto ją jadać. Wątroba to jednak miejsce przetwarzania wielu toksycznych substancji. Dlatego nie należy jeść jej zbyt często. Wystarczy, gdy...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Jesień jest czasem, kiedy nasz organizm jest bardziej podatny na różnego rodzaju dolegliwości. Przeziębienia, katar, stany zapalne są często wadą jesieni, choćby nawet tej złotej i ciepłej. Nasze paznokcie, skóra i włosy również odczuwają skutki zmiany pory roku. Co robić gdy te ostatnie zaczynają nadmiernie wypadać? Fot. 123RF Do opanowania jesiennej utraty włosów nie potrzebujemy masy aptecznych medykamentów. Wszystkie składniki potrzebne nam w walce z wypadaniem włosów, znajdziemy we...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynaja królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Fot. 123RF/Picsel Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których...

  • W ostatnim czasie coraz więcej osób boryka się z problemami z wątrobą. Przyczyniają się do tego nie tylko uwarunkowania genetyczne, ale także tempo i tryb naszego życia. Na szczęście istnieją sposoby, na to by ją naturalnie oczyścić. Wiele słyszy się o toksynach, które gromadzą się w naszym organizmie. O ich odkładanie jest szczególnie łatwo, gdy się stresujemy, jemy niezdrowo, pijemy sporo alkoholu oraz nie mamy czasu na sport ani odpoczynek. Pozostawanie w naszym ciele szkodliwych...