• Informacje na temat:

    wątroba papryka

Przepisy na temat: wątroba papryka
Artykuły na temat: wątroba papryka
  • Co lubi wątroba?

    Pracuje jak chemiczna fabryka, a bez niej nie można żyć. Codziennie wątroba wypełnia ponad 500 różnych funkcji w organizmie.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Wątroba na wyjeździe

    Lato jej nie służy. Jemy byle jak, w pośpiechu i niezdrowe fast foody. Nic więc dziwnego, że wątroba potrafi się zbuntować – nabrzmiewa i zaczyna się rozpychać, powodując ból.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Zapomnij o kłopotach z wątrobą

    Boli mnie wątroba - myślisz tak, gdy po pysznym, ale ciężkostrawnym jedzeniu czujesz nieprzyjemny ucisk i pobolewanie po prawej stronie pod żebrami? Może cię to zdziwi, ale wątroba na pewno cię nie boli. Nie może boleć, bo nie jest unerwiona! Skąd więc to nieprzyjemne uczucie? Wątroba powiększa się i uciska torebkę, w której się znajduje. Odczuwasz wtedy ból (albo jedynie dyskomfort), to wyraźny...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Co jeść, by obniżyć swój wiek biologiczny

    Dostarczając organizmowi odpowiednich pokarmów i składników możesz bardzo poprawić kondycję ważnych narządów takich jak mózg, serce, nerki i wątroba.

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Co jeść, by wspomóc pracę chorej wątroby

    Żaden inny narząd w naszym ciele nie potrafi się tak szybko regenerować, jak wątroba. Aby jej w tym pomóc, potrzebna  jest odpowiednia dieta.  Bądź dla niej dobra Jedz mniej, a częściej - ok. 5-6 posiłków dziennie, co 3 godziny, najlepiej o podobnych porach każdego dnia. Powoli przeżuwaj każdy kęs.  Zamień smażone na gotowane. Wątroba źle znosi ciężkostrawne jedzenie. Dobrze jest jeść...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...