• Informacje na temat:

    warzywna sałatka tradycyjna

Przepisy na temat: warzywna sałatka tradycyjna
  • Dwa nowe smaki ogórków korniszonów od Krakusa: pikantne z chili i wyraziście czosnkowe

    ​Korniszony to jeden z najpopularniejszych dodatków na polskich stołach. Cenimy je za charakterystyczny smak i za to, że sprawdzają się przy wielu okazjach - jako doskonały dodatek do codziennego posiłku, wyrazisty składnik świątecznych sałatek czy smaczna przekąska w czasie grilla lub imprezy ze znajomymi. Dlatego zarówno wielbiciele tego przysmaku, jak i wszyscy ceniący wyraziste doznania smakowe, powinni spróbować dwóch nowych propozycji ogórków od marki Krakus: ogórków korniszonów z chili...

  • Tradycyjna sałatka warzywna, zawsze smakuje. Królowa wielu przyjęć i świąt. Polecam :)

  • Kalerosse - nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni. To będzie hit!

    Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje wyjątkowe warzywo – kalerosse! Kalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.

  • Królowa wszystkich przyjęć i świąt.

  • 5 pomysłów na szybkie śniadania dla dzieci

    ...etykietą, pakowane w wygodne opakowania. Onigiri Onigiri to tradycyjna, japońska "kanapka", której głównym składnikiem jest ryż. Jak ją zrobić? Przygotuj ryż jak do sushi lub użyj ryżu jaśminowego(...) dowolny), na ryż nałóż wszystko to, co chcesz, by znalazło się w kanapce (mogą być to warzywa, owoce, pasta, sałatka, słodycze), a na warstwę farszu ponownie nałóż ryż. Całość uformuj w dowolny...

  • sałatka jarzynowa, warzywna, tradycyjna takimi nazwami się spotkałam i chyba każdy ją zna a wersji sałatki jest mnóstwo; co dom to przepis. Dziś dodaję taką jak robi najczęściej moja mama

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Tradycyjna sałatka warzywna, królowa świąt i różnych imprez :) Zawsze smakuje :)

  • Święta po włosku

    ... cavatappi lub wąskimi, skręconymi tubami - casarecce. Kręcony makaron wygląda również dość efektowanie w sałatkach.   Sosy : lekkie sosy, pesto   Muszle Łódeczki i muszle to coś dla...

  • Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt.

Artykuły na temat: warzywna sałatka tradycyjna
  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Sałatka podlaska z kurkami Składniki: 25 dag kurek, 10 dag borowików, 10 dag podgrzybków (można dodać także kilka pieczarek), 3 łyżki masła, sól, pieprz, cukier, pęczek dymki, żółtko, po łyżeczce musztardy i octu winnego, 1/4 szkl. oleju, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Grzyby starannie oczyść i pokrój je na mniejsze kawałki (jeśli kurki są bardzo małe, oczyszczone zostaw w całości). Na maśle usmaż...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    ...z gęstymi, ostrymi dipami i sałatkami. Przygotowanie: 30 min Porcja: 350 kilokalorii Zupa pieczarkowa z klopsami Składniki na 4 porcje: 30 dag mięsa mielonego z indyka, 20 dag pieczarek, marchewka...

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Jak przedłużyć czas świątecznych przyjemności kulinarnych?

    Dwanaście potraw to nieodłączny element świąt. Ich przygotowanie jest pracochłonnym zajęciem, które wymaga starannego planowania. Przedświąteczne zakupy dokonywane z dużym wyprzedzeniem oznaczają, że musimy odpowiednio zadbać o właściwe przechowywanie żywności. Temat ten staje się szczególnie istotny przed świętami oraz zaraz po nich, kiedy zostaje nam mnóstwo jedzenia do zagospodarowania. Świeże ryby, mięsa, wędliny, dodatki do mięs i sałatek, produkty potrzebne do ciast – dzięki...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    Lato to idealny moment, by nieco urozmaicić dietę o cenne witaminy i minerały, pochodzące z owoców oraz warzyw. Wystarczy, że ze świeżo zebranych darów natury będziesz na bieżąco przygotowywała pyszne śniadania, podwieczorki czy przekąski. Takie lekkie dania dostarczą ci mnóstwa energii, a w upalne, wakacyjne dni przyniosą ulgę i orzeźwienie. Oto kilka prostych pomysłów na owocowo-warzywne smakołyki.

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...